Algar-elven skal “restaureres” for 810.000 Euro

Publisert

I Altea skal man forskjønne og forbedre området rundt Algar-elvens utløp, like nord for sentrum. Man har fått 810.000 Euro i EU-midler til prosjektet som har et klart “grønt” fortegn.

Som del av prosjektet skal økosystemet i våtmarks-området restaureres, dette inkluderer områder langs elven fra havet og opptil Sogai-broen, totalt 26,5 hektar. Man vil fjerne plante-arter som ikke naturlig hører hjemme her og plante ut arter som naturlig hører til. Man håper det vil åpne opp elven, som i dag er sterkt overgrodd mange steder.

Som en konsekvens av at man lar naturen i større grad ta over elvebredden samt forbedre flyten av vann i elven, vil man redusere flom-risikoen over et område på 67.000 kvadratmeter. I følge rådhuset bor det 3.000 mennesker innenfor akkurat dette flom-utsatte området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter