Alfaz-prest: Kirken er full av «syke» og «jævla homser»

Publisert

Prest Miguel Ángel Schiller i Alfaz del Pi er kalt inn på teppet til bispedømmet i Orihuela og Alicante for å ha kalt spanske biskoper for «pedofile» og «syke» homser. I uttalelsene som var lagt ut på prestens Facebook-side ser Schiller seg lei på hele presteskapet og kaller Den katolske kirke «korrupt». Den kontroversielle presten skal etter uttalelsene ha angret på «tonefallet» i teksten, men ikke innholdet.

Schiller skal ha slettet de kontroversielle meldingene kort tid etter at de ble lagt ut på Facebook. Samtidig sier han til media at han ikke angrer på innholdet i uttalelsene. Schiller som har vært prest i Den katolske kirke i 27 år mener det ikke holder at kirken ber om unnskyldning og angrer i pedofilisaker og foreslår innføring av obligatoriske psykiatriske tester for alle prester.

Det er imidlertid Alfaz-prestens opprinnelige Facebook-meldinger som vekker størst oppsikt i media. Det reageres på den uvanlig sterke ordbruken og at han omtaler seg ufordelaktig om både homofili og kirken generelt og gir uttrykk for at så og si alle landets biskoper er psykisk ustabile. 

I uttalelsene som ble kjent fredag 19. januar sier Schiller blant annet at han kun har møtt «én ærlig biskop» i sitt liv og at alle andre har vært «maricones (nedsettende betegnelse på homofile, red.anm), følelsesmessig syke og ute av balanse». Han sier også at han selv har «sluppet å bli tatt i rompa» eller “prostituert seg” for kirkens “øvrighet”.

Han kaller i tillegg Den katolske kirkes øverste ledere for «pedofile kardinaler» og ønsker seg vekk fra kirken, en institusjon han betegner som «en korrupt forretningsvirksomhet».

Bispedømmet i Orihuela-Alicante har etter at saken ble kjent i media bedt Schiller om en formell avklaring av de oppsiktsvekkende uttalelsene. I et kort brev pressen har fått tilgang til heter det at Alfaz-presten er innkalt til et møte “umiddelbart og formelt, i sammsvar med kirkens protokoller”. Miguel Ángel Schiller har 27 år bak seg i Den katolske kirke, de siste 12 som prest i Alfaz del Pi. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter