Alfaz: “Kommunen lyver om besparelser”

Publisert

Ordfører Vicente Arques og resten av PSOEs kommuneledelse i Alfaz del Pi er tilbake med nye løgner, skriver lokalavisen Siete Días. Kommunen hevder på sine hjemmesider å ha spart 500.000 euro på et forvaltningsvedtak om en parkeringsplass, mens de i virkeligheten ligger an til å tape 1,3 millioner hevder avisen. Siete Días mener PSOE i Alfaz bruker både kommuneapparatet og lokale medier til å spre falsk propaganda.

De nye anklagene mot kommuneledelse i Alfaz del Pi gjelder en tomt i Avenida de la Constitución som brukes til parkering. Tomten benyttes daglig av innbyggerne i området og skolen Secundaria Ies L’Arabsom. I tillegg holdes det marked der på fredager.

I følge kommunen er parkeringsplassen av de mest brukte i Alfaz del Pi. I 2008 skal kommunen ha gjort en avtale om å kjøpe arealet for noe mer enn 800.000 euro, men gjennomførte aldri avtalen om ekspropriasjon.

Kommunestyret i Alfaz har nå gjort et vedtak om å betale et beløp, tilsvarende renter, til firmaet som eier tomten. Partido Popular og Podemos stemte imot.

Hvor stort dette beløpet er og hvor mange ganger det skal betales er det imidlertid ikke enighet om. Etter det Spaniaposten forstår mener kommuneledelsen at det totalt er snakk om renter for rundt 300.000 euro betalt over to år, i stedet for kjøpesummen på over 800.000 euro. Til gjengjeld får kommunen fortsette å bruke tomten og sparer dermed litt over 500.000 euro.

Dette er feil, mener avisen Siete Días og betegner regnestykket som falsk propaganda. Allerede i verdsettelsen av tomten begynner løgnene.

I følge Siete Días er tomten nemlig grovt overpriset og er egentlig ikke verdt mer enn 400.000 euro. Det nevnes i den forbindelse at taksten på tomten i sin tid ble gitt av en arkitekt fra Alicante som er gift med en PSOE-politiker. Prisen samsvarer i følge opplysningen ikke med markedsprisen på tidspunktet, men var en pris som hører til tiden med boligboble i Spania da markedet var på sitt mest oppblåste.

I tillegg har avisen ikke tro på at kommunen på noen måte slipper unna avtalen om å betale de vel 800.000 euroene for tomten.

Siete Días mener også at beløpet på 150.000 egentlig er 185.000, et beløp kommunen allerede skal ha betalt én gang. Avisen frykter at dette beløpet må betales hele to ganger til i årene som kommer. I tillegg må kommunen til slutt betale de over 800.000 euroene som de har bundet seg til i avtalen om ekspropriasjon.

Avrundet blir det 500.000 euro i renter på kjøpet, pluss kjøpsprisen på rundt 800.000. Det blir totalt 1,3 millioner euro for en tomt Siete Días mener er verdt maksimalt 400.000 euro. Hvordan kan det da ha seg at man har spart en halv million, spør avisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter