Alfaz del Pi: Satser på mat, musikk og underholdning

Publisert

I begynnelsen av november i fjor åpnet Steinar Ekerhovd restauranten Skipperstuen i sentrum av Alfaz del Pi. Det har vært suksess fra første dag, og den norske eks sjømannen har fremtidsplanene klare. Hovedingrediensene er hjemmelaget mat, levende musikk og diverse underholdning.

I 10 til 15 år var Steinar Ekerhovd forpleiningssjef i Nordsjøen. Etter en ulykke omskolerte han seg til kystskipper. Da han ble lei av lange og kalde dager på sjøen begynte han å drømme om varmere strøk. Plutselig en dag satt han på flyet og var på vei til Costa Blanca.

I begynnelsen av november i fjor åpnet Steinar Ekerhovd restauranten Skipperstuen i sentrum av Alfaz del Pi. Det har vært suksess fra første dag, og den norske eks sjømannen har fremtidsplanene klare. Hovedingrediensene er hjemmelaget mat, levende musikk og diverse underholdning.

I 10 til 15 år var Steinar Ekerhovd forpleiningssjef i Nordsjøen. Etter en ulykke omskolerte han seg til kystskipper. Da han ble lei av lange og kalde dager på sjøen begynte han å drømme om varmere strøk. Plutselig en dag satt han på flyet og var på vei til Costa Blanca.

– Jeg var rundt og kikket litt, men valget falt til slutt på Alfaz del Pi hvor jeg bodde i en periode rundt årtusenskiftet. Etter hvert fant jeg ut at jeg måtte ha noe å gjøre her nede. Ved flere anledninger traff jeg folk her på terrassen som mente at jeg burde ta over stedet.

Suksess
Etter gjentatte anmodninger bestemte seg Steinar seg for å kontakte eierne. De var ikke fremmede for å selge. Og slik ble det.

– Det har vært mange forsøk på restaurant- og bardrift i disse lokalene, med svært blandede resultater så vidt jeg vet. Men det skremte ikke meg. Slik jeg ser det er dette en av de mest priviligerte beliggenhetene i hele Alfaz del Pi, og uteserveringen er en av områdets beste og største. Med hånden på hjertet må jeg si at det har vært suksess fra første dag, sier Steinar godt fornøyd.

Den norske restauranteieren satser på å utvikle sitt eget konsept. Noe han er godt i gang med. Første skritt var å omregulere fra såkalt ”bar de comida” (bar med mat) til restaurant. Nå går det i småretter og dagens middag på dagen og á la carte meny på kvelden. I tillegg er det egen barnemeny. All maten er hjemmelaget. Menyen har et internasjonalt preg ispedd norske spesialiteter.

– Det at vi har innført et restaurantkonsept betyr ikke at folk ikke kan komme innom for å ta seg en øl eller en tapas eller begge deler hvis de ønsker det. Ellers må jeg få nevne terrassen på nærmere 100 kvadratmeter. Den er nyoppusset og klar for sesongen. Gjestene har allerede for lengst begynt å ta den i bruk. Når det er sol er det fullt av folk der ute på dagtid.   

– Etter at vi åpnet her er det to norske restauranter i Alfaz del Pi sentrum, Restaurante Casa Marina Baixa og oss. Noen kan kanskje tro at det innbyr til bitter konkurranse, men der tar de i tilfelle kraftig feil. Vi har et kjempeforhold oss imellom. Jeg stikker stadig innom der oppe og tar meg et glass eller noe å bite i, og de stikker innom her hos meg rett som det er, forteller Steinar.  

Musikk og underholdning
Skipperstuen satser på norske og spanske ansatte. Spansk/engelske Jessica, som har vært med siden åpningsdagen, er restaurantsjef. Hun får de beste skussmål av Steinar.
 

– Jessica snakker flytende både spansk og engelsk og er et betydelig og uunnværlig bidrag tildet gode miljøet vi har her, og det konseptet vi er i ferd med å bygge opp for fremtiden.

– Konseptet jeg snakker om er ikke så mye annerledes enn slik vi har det her i dag. Det eneste er at det vil bli mer musikk og underholdning i tiden fremover. Målet er å få flere musikk- og underholdningsfolk over fra Skandinavia. Jeg har gode kontakter i dansebandmiljøet hjemme i Norge. 17. mai uken kommer Erik Snaprud, som er godt kjent i norske dansebandkretser. Da blir det taffelmusikk på terrassen på dagtid og dans inne på kveldstid.  

– Vi ønsker oss et levende og variert miljø her. Foreløpig har vi mest norske stamgjester, men jeg håper at også andre nasjonaliteter skal finne seg til rette her i tiden som kommer.

Fornøyde stamgjester
Blant gjestene på Skipperstuen hersker det ingen tvil om at Steinars satsning er et kjærkomment tilbud. Stamgjestene Hugo, Thore, Gunnar og Reidar er alle enige om at det har ”blitt fart i sakene” etter at den norske eks sjømannen tok over driften.

– Steinar har fått det til veldig bra. Det tar tid å bygge opp noe nytt, men han er veldig godt i gang, og det kommer stadig flere gjester. Kjøkkenet og serveringen er ypperlig. Dette er noe vi virkelig har savnet, sier Thore, som sammen med kona Kari, har overvintret i Alfaz del Pi de siste ti årene.

– Jeg har bodd 38 år i Norge. Da jeg ble pensjonist flyttet jeg ned hit. Da er det selvsagt kjempebra at vi har fått et treffsted hvor vi kan stikke innom for et glass, litt mat og en god prat. Jeg strortrives her på skipperstuen, konstaterer portugisisk-ættede Hugo de Figueirido.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter