Alfaz del Pi: Ordfører Arques tar gjenvalg

Publisert

Den sosialistiske borgermesteren i Alfaz del Pi, Vicente Arques, har bestemt seg for å ta gjenvalg som ordførerkandidat for sosialistpartiet PSOE ved kommunevalget i mai 2015. Dette bekrefter ordføreren selv til lokalavisen La Marina Plaza.

Etter et møte i Benidorm mellom de sosialistiske ordførerne i Valencia-regionen og partiets organisasjonssekretær Jose Manuel Orenga ble det klart at alle sosialistiske ordførere som ønsker gjenvalg ikke trenger å gjennomgå en ny intern utvelgelsesprosess. I teorien, legger denne avgjørelsen veien åpen for Arques’ sin tredje periode som ordfører i den lille kommunen nord på Costa Blanca. Hovedpersonen selv hevder imidlertid at han vil følge lokalpartiets vurderinger, men ut ifra den politiske situasjonen både i kommunen og i sosialistpartiet finnes det ingen reelle alternativ til Arques.

-”Jeg tror ting går i riktig retning for Alfaz del Pi, men den lokale regjeringen har fortsatt utfordringer og ugjorte prosjekter som er kritiske for turismen og den videre økonomiske utviklingen av byen,” svarer Arques på spørsmål om hvorfor han ønsker å stille til gjenvalg.

Ved kommunevalget i 2011 fikk sosialistene 51.33 prosent av stemmene og 12 av de 21 representantene i kommunestyret. PSPV i Alfaz del Pi vant også EU-valget i 2014 med nesten 31 prosent av stemmene, mens 27,5 prosent av stemmene gikk til det konservative Partido Popular (PP). Podemos, EUPV og COMPROMIS fikk tilsammen nesten 20 prosent i oppslutning.

Arques er den eneste ordføreren i en by med over 20.000 innbyggere som styrer med absolutt flertall. Eller, sagt på en annen måte, Alfaz del Pi er den største byen i Valencia-regionen hvor sosialistene  oppnådde mer enn halvparten av kommunestyrerepresentantene i kommunevalget i 2011. Til tross for at partiet kunne ha styrt alene har det lokale sosialistpartiet inngått avtaler eller ordninger med andre politiske formasjoner, og den lokale regjeringen består nå av 14 kommunestyrerepresentanter, hvor to av dem kommer fra andre politiske partier.

Arques har stor støtte blant innbyggerne i kommunen og opposisjonspartiet PP har ikke klart å presentere seg overfor velgerne i kommunen som et reelt alternativ til PSPV under de nåværende lederskapet til Maite Huerta.

Arques ser derfor ikke bare ut til å ha sikret seg en tredje periode som ordfører i byen listen, men ser også ut til å kunne fortsette å regjere med et stort flertall i kommunestyret. Selv om Alfaz del Pi sliter med de samme økonomiske problemer som mange andre spanske kommuner, nyter kommunen godt av turisme fra kjøpesterke nord-europeere og har derfor den laveste ledigheten i hele regionen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter