Alfaz del Pi: Ny asfalt i Foya Blanca

Publisert

I 2009 budsjettet for Alfaz del Pi kommune ble det satt blant annet satt av penger til asfaltering av urbanisasjonen Foya Blanca, som huser både et stort antall norske beboere og Norges største helseforetak i utlandet, Reuma Sol. Nå er arbeidene i full gang.

I 2009 budsjettet for Alfaz del Pi kommune ble det satt blant annet satt av penger til asfaltering av urbanisasjonen Foya Blanca, som huser både et stort antall norske beboere og Norges største helseforetak i utlandet, Reuma Sol. Nå er arbeidene i full gang.

– Det har vært veldig dårlig her i mange år. Det bor mange eldre i nabolaget, og flere har sagt at de har vegret seg for å gå ut på kveldene fordi de har vært redde for å falle på grunn av alle hullene i veien. Vi er kjempeglade for at dette blir gjort, det tror jeg alle som bor her er enige om, konstaterer Gerd Hellberg, som sammen med ektemannen Odd har overvintret i Foya Blanca fire år på rad.

Det er betydelige arbeider som er under utførelse i Alfaz del Pi urbanisasjonen. Samtidig med asfalteringen installeres nye gassledninger og avløpsrør. Dessuten må omfattende opprettinger av underlaget til før det nye dekket kan legges.

– Det har vært temmelig vaskebrett her. Jeg tror ikke det har vært gjort noe med gatene siden begynnelsen. En nabo, som har hatt hus her siden 1987, har i hvert fall sagt at det ikke har vært noen utbedringer i hans tid. Tidligere har vi hatt problemer med oversvømmelser ved kraftig regnvær, så jeg håper de også tenker på dreneringen når de først gjør dette, sier Odd Hellberg.

– Det er fantastisk å kunne tilbringe vintrene her i Spania. Vi stortrives her i Foya Blanca og nå blir det enda bedre. Det eneste vi mangler når asfalteringen er ferdig er et kollektivtransporttilbud, supplerer kona Gerd.

Etterlengtet tiltak
Direktør Inger Kraver ved Reuma Sol er storfornøyd med at kommunen endelig har satt i gang med asfalteringen. Mange av hennes gjester er avhengige av gåstoler, rullestoler og elektriske fremkomstmidler for å kunne bevege seg fritt under Spania-oppholdet.

– Dette er en gladnyhet for alle som bor eller har en form for tilknytning til Foya Blanca. Vi er veldig tilfredse med at kommunen nå har satt i gang prosjektet. Dette er etterlengtet tiltak som alle har ventet på. Vi har heldigvis ikke hatt ulykker blant våre gjester som følge av det dårlige asfaltdekket. Og nå slipper vi å bekymre oss for at noe skal kunne inntreffe i fremtiden, sier Kraver til Spaniaposten.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter