Alfaz del Pi: Krever innsyn i ordførerens pengebruk

Publisert

Opposisjonspartiet PP i Alfaz del Pi har sett seg lei av manglende innsyn i ordfører Vicente Arques (PSOE) sine representasjonsutgifter. Partiet mener ordførerens høye utgifter er en offentlig opplysning med stor allmenn interesse.

En gave til 365 euro gitt til en forening, bruk av en et musikalsk arkiv for 169,40 euro, eller togbilletter fra Alicante til Madrid for tre personer for totalt 550 euro når en vanlig tur/retur billett på denne ruten knapt overstiger 400 euro. Dette er kun noen av representasjonsutgiftene som ordfører Vicente Arques (PSOE) har fått refundert fra økonomiavdelingen i Alfaz del Pi kommune.

Opposisjonspartiet PP har nå satt seg i kontakt med kommunens tilsynsavdeling på grunn av manglende åpenhet rundt ordførerens utgifter. Partiet hevder også det i mange tilfeller mangler relevante saksdokumenter som fakturaer eller kvitteringer som utbetalingsgrunnlag.

Mayra Bedmar, kommunestyrerepresentant for PP, mener ordførerens utgifter er en offentlig opplysning med stor allmenn interesse. Hun hevder opposisjonens mulighet til å innsyn i ordfører Arques’ utgifter har vært ‘svært begrensede, og at ordføreren hevet siste møte i bystyret uten å avklare spørsmål rundt denne saken.

“I lang tid vi bedt om innsyn for å se regninger og kvitteringer, og der igjennom gjøre vårt arbeid som opposisjonsparti, men etter ordre fra ordføreren har ikke administrasjonen i kommunen gitt oss noen form for dokumentasjon,” forklarer Mayra Bedmar.

Av denne grunn har opposisjonspartiet levert inn 17 administrative søksmål for at Alfaz del Pi skal fremlegge dokumentasjon.

Som ordfører mottar Vicente Arques et grunnbeløp på 5.000 euro for å dekke sine representasjonsutgifter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter