Alfaz del Pi kommune: Baklengs inn i fremtiden

Publisert

Mens bedrifter og offentlig sektor i legger sparer millioner på å la nye IT-løsninger være basert online i “skyen” bruker Alfaz del Pi kommune 182.840,68 Euro på ny data-infrastruktur så de kan lagre mer data stål i containere utenfor rådhuset og politi-stasjonen.

Det er snakk om nye og svært kostbare servere som er plassert i kontainere utstyrt med eget aircondtion anlegg. I tillegg er anlegget utstyrt med solceller med tilhørende batterier og kraft-omformere.

Det er plasser ut to slike “mobile-datasentre” i Alfaz del Pi. Ett ved rådhuset og ett ved Policia Local sin politistasjon.

Smart City, Territorio Saludable, Desarrollo Urbano Sostenible

Rådhuset sier på sin side i en pressemelding at “nyvinningen” med disse to “datasentrene” tillater en modernisering av kommune-administrasjonen og er en del av det konseptet “Smart City” som Alfaz del Pi bruker i sin profilering.

I tillegg omtaler rådhuset kommunen som “Sunt område” (Territorio Saludable) hvor dette IT innkjøpet inngår som del av kommunens “strategi for bærekraftig urban utvikling”. Estrategia de Desarrollo Urbano Sostenible.

Halvparten av de 182.840,68 Euro som er brukt på de to “data-containerne” kommer fra kommunen midler, den andre halvparten kommer fra EU.

SKAL LAGRE DATA I BAKGÅRDEN – Mens bedrifter og det offentlige i større grad velger å bruke leverandører som Amazon, IBM m.m. for å lagre data i skyen. Velger Alfaz del Pi kommune å bruke store beløp på dyr IT infrastruktur man ikke selv ikke sitter på kompetanse for å drifte. Halvparten av de 182.840,68 Euro som har blitt brukt på de to containerne kommer fra EUs FEDER-fond hvor også Norge bidrar som følge av EØS-avtalen.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter