Alfaz del Pi – Handelsstanden vil lære seg engelsk

Publisert

Til tross for at man i Alfaz del Pi i hovedsak lever av turisme står det ofte dårlig til med språk-kunnskapene her.

Handelsstanden i Alfaz del Pi vil forbedre engelsk-kunnskapene til sine medlemmer og deres ansatte så de bedre kan jobbe med de mange utlendingene som besøker byen.

Kurset som gjøres i regi av, COEMPA, vil fokusere på det de kaller «kommersiell engelsk». Man vil øve på fraser og grammatikk nødvendig for å jobbe med utlendinger innen handel og service. Målet er å gjøre det enklere for deltakerne å jobbe med utenlandske kunder. 25 næringsdrivende fra Alfaz del Pi har målt seg på kurset.

Over halvparten av befolkningen i Alfaz del Pi er utlendinger. Mange av dem pensjonister fra Nord-Europa med dårlige språk-kunnskaper noe som har ført et en «segregering» av næringslivet i kommunen som er delt opp i sin spanske, norske, britiske og hollandske kolonier hvor bedrifter gjerne er fokusert på «sin» gruppe.

Alfaz del Pi kommune markerte 15. oktober sin «Internasjonale Dag». Ifølge rådhuset selv er byen en «Modell for integrasjon».

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter