Alfaz del Pi: «Gjør mindre, men tjener mer»

Publisert

Ordfører Vicente Arques (PSOE) og kommuneledelsen i Alfaz del Pi gjør stadig mindre, men tjener stadig mer. Det mener den lokale ukeavisen Siete Días. Avisen kritiserer kommunen for å sløse bort innbyggerens penger på høye lønninger, diettutgifter og rådgivere det ikke er bruk for. I siste utgave av avisen er kommunens lønningslister offentliggjort. Der fremgår det at ordføreren, når alle utgifter knyttet til vervet er tatt med, koster kommunen 366.000 euro i året (ca. 3 millioner kroner).

Siete Días kritiserer kommunens pengebruk og mener at både ordføreren og kommuneledelsen lever for godt på skattebetalernes penger. Ordfører Arques (bilde) blir blant annet kritisert for å ha en person ansatt hos seg som ikke har andre oppgaver enn å være ordførerens egen privatsjåfør. Avisen vil vite om denne mannen også får diettpenger mens han venter på at ordføreren skal fra sted til sted og om ordføreren utgiftsfører kilometerne og bompengene han betaler hver dag når han reiser til å fra jobb fra huset sitt i Alicante.

Siete Días har tidligere kritisert Arques for å pålegge innbyggeren i kommunen skatter og avgifter som han selv ikke trenger å betale fordi han bor i en annen kommune. I følge avisen har Arques, som har vært ordfører siden 2007, flyttet til Alicante og betaler hverken eiendomsskatt eller andre avgifter til kommunen. Han påvirkes dermed ikke av avgiftsøkningene han selv har gått inn for. Ordføreren skal tidligere ha sagt at han ikke mottar lønn fra kommunen, i det han som folkevalgt til parlamentet i Valencia får sin lønn derfra. Siete Días stiller seg imidlertid kritisk til riktigheten av dette og har tidligere hevdet at at Arques får utbetalt minst 50.000 euro i året bare i representasjonsoppgaver.

I siste utgave skriver avisen om de 27 medlemmene av kommunestyret som til sammen koster kommunen nærmere 400.000 euro, en gruppe politikere som i følge avisen gjør stadig mindre, men tjener stadig mer. Rådgivere og andre høyt betrodde personer blir også nevnt, en gruppe personer som til sammen angivelig koster kommunen nærmere 300.000 euro i året.

Kommuneledelsen i Alfaz del Pi har flere ganger blitt kritisert for sine prioriteringer. Da ordføreren for ett år siden fikk seg ny rådgiver, mente Siete Días at han hadde ansatt én av sine egne venner i partiet, en person som i følge avisen ikke hadde noen form for spesialkompetanse og som hverken jobbet eller bodde i kommunen. Det ble også hevdet at kommuneledelsen til sammen hadde et sted mellom 16 og 18 rådgivere men at antall var usikkert fordi ordføreren holdt det hemmelig.

Også opposisjonspartiet Partido Popular har reagert på ordførerens lederstil. Da kommuneledelsen vedtok budsjettet for 2014 i desember, mente PP at de var blitt ekskludert fra budsjettforhandlingene. Partiet skal ha kommet med flere forslag, men ikke fått svar på noen av dem. Da budsjettet skulle vedtas, skal opposisjonspartiet ikke ha fått mer enn 48 timer på seg til å lese gjennom dokumentet og komme med kommentarer, en tidsfrist som angivelig er det absolutte minimumet etter loven. PP hevdet at dette var en bevisst strategi fra ordførerens side for å forhindre at opposisjonen skulle få tid til å vurdere budsjettet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter