Alfaz del Pi: Første norske fagbrev tatt i Spania

Publisert

Fra den 14. til den 16. april ble det arrangert dialogkonferanse om voksenopplæring i helsesektoren på Hotell Kaktus i Albir. Konferansen ble avsluttet med utdeling av det første norske fagbrevet som i sin helhet er tatt i Spania.

Ingvild Tvedt fra Haugesund ble historisk da hun mottok sitt fagbrev i helsefag på Hotel Kaktus ved lunsjtider fredag den 16. april. Den nyutdannede helsefagarbeideren begynte ved å studere helse- og sosialfag i 2003. Det samme året som Den Norske Skolen Costa Blanca, som er den eneste av fem norske skoler i Spania som tilbyr faget, fikk godkjenning for helsefagarbeiderutdanning.

Siden den gang har skolen arbeidet tett sammen med Rogaland Fylkeskommune om utveksling av elever og læringer. Stavanger kommune, Universitetssykehuset i Stavanger, norske helseinstitusjoner på Costa Blanca og Hospital Clinica Benidorm inngår også i dette samarbeidet, som ifølge fagopplæringssjef i Rogaland, Kjell Reidar Hetland, fungerer aldeles utmerket.

Etter endt skolegang begynte Ingvild i lære ved Hospital Clinica Benidorm. Deretter flyttet hun over til CAN (Centro Asistencial Noruego), Bærum kommunes sykehjem i Altea, hvor hun nylig fullførte læretiden. Svein Carlo Bjerke og Torild Thorvaldsen, som er opplæringsansvarlige ved henholdsvis Clinica Benidorm og CAN, gir Ingvild de aller beste skussmål. Thorvaldsen kunne fortelle at brukerne ved CAN ble opprørte da de fikk høre at det skulle komme noen fra Norge å kontrollere Ingvilds fagprøve, fordi de mente dette var høyst unødvendig.

Ikke bare har den nybakte norske helsefagarbeideren tatt all teoretisk og praktisk utdannelse i Spania. Før læretiden gikk ut søkte hun om jobb ved CAN, og fikk positivt svar med en gang. Med andre ord kan Den Norske Skolen Costa Blanca og Rogaland Fylkeskommune tilby et bredt spekter av muligheter for den som ønsker å ta helsefagarbeiderutdannelsen i Spania. Alt fra et års studieutveksling til ”full pakke” med teori, praksis og muligheter for jobb etterpå.

Kan anbefales
Ingvild Tvedt, som blir beskrevet som en døråpner for fremtidige helsefagsarbeidere med ønske om å studere utenlands, nøler ikke med å anbefale norske helsefagsstudenter å prøve et år eller tre på Costa Blanca.

– Jeg har bodd 13 år i Spania og har gått på Den Norske Skolen Costa Blanca siden ungdomsskolen. Å studere her nede gir et hav av muligheter. I tillegg får man anledning til nye opplevelser og til å bli kjent med en ny kultur. Det er absolutt ingenting å frykte med å studere her nede, skolen og fylkeskommunen er behjelpelige med det aller meste, og jeg har aldri støtt på noen form for problemer, sier Ingvild, som egentlig er fra Haugesund, men som ikke har planer om å flytte hjem med det første.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter