Albir skal få “ny”strandpromenade

Publisert

Den omfattende renoveringen av strandbiblioteket på Albir-stranden fra begynnelsen av mai er første fasen av moderniseringen av Paseo de las Estrellas, avenyen som utgjør strandpromenaden i Albir.

Det er en investering som er budsjettert til 964 000 euro. Prosjektet betales i sin helhet av midler fra EUs fond for regional utvikling hvor også Norge bidrar.

Som følge av disse arbeidene har bystyret i L’Alfàs del Pi bedt om midlertidig suspensjon av Blå Flagg-kandidaturet for Racó de l’Albir-stranden, men ikke for de andre syv Blå Flaggene som kommunen har, noe ordfører Vicente Arques ønsket å presisere: “Vi vet alle at man ikke kan velge Blått Flagg når det pågår arbeider, men vi kan meddele at vi vil opprettholde førsteklasses tjenester i hele badeområdet så lenge arbeidene pågår, og selvfølgelig de nødvendige tiltakene for å sikre at vannet vårt er i toppklasse”.

Disse tiltakene vil bli gjennomført i faser, som Arques kunngjorde fredag. Først ombyggingen og tilpasningen av strandbiblioteket fra mai, som belastes kommunebudsjettet og beløper seg til 48 381 euro, og som fortsetter i juli med ombyggingen av Paseo de las Estrellas til en enkelt tilgjengelig plattform.

“Vi ønsker å gi fotgjengere og syklister en mer fremtredende plass, og på den måten fjerne biltrafikken, forbedre vegetasjonen, gjenvinne strandpromenadens offentlige rom til rekreasjon for beboere og besøkende og øke veiens gjennomtrengelighet”, sier han.

I løpet av sommeren vil arbeidene foregå på strandens andre og tredje linje.
Ordføreren forsikret at selv om arbeidene vil begynne midt på sommeren, vil de ikke påvirke badeplassen eller strandpromenaden før etter høysesongen, slik at infrastrukturen som berøres av arbeidene, vil være på strandens andre og tredje linje.

“Når arbeidene utføres på dette tidspunktet, er det fordi de er 100 % subsidiert med europeiske midler, og vi har tidsfrister å overholde. Innen utgangen av året må visse prosentandeler av hver plan være utført: 30 % av PSTD 2022 og 15 % av PSTD 2023”, forklarer Arques.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter