Albir skal bli mer “sykkelvennlig”

Publisert

I Alfaz del Pi vil man gjøre Albir mer tilpasset syklister. Bydelen like ved stranden er flat og godt egnet for myke trafikkanter.

Rådhuset har gitt prosjektet et budsjett på 240.000 Euro.

Det skal markeres 1.5km med sykkelbane og rådhuset hevder de vil lage 2km med «sykkelsti». Avenyen som går fra LIDL og ned til stranden (Boulevar de Los Musicos) vil få en sykkelbane påmalt.

Rådhuset i Alfaz del Pi har tidligere definert «sykkelsti» som del av veibanen påmalt en sykkel uten noen form for reelt skille mellom biler og syklende. I pressemeldingen skriver rådhuset om disse 2km med sykkelsti «En enveiskjørt vei med fartsgrense maks 30km/t hvor sykler har forkjørsrett, noe som ikke vil hindre bilene». Også den sykkelbanen som går fra Albir-krysset opp til Alfaz del Pi mangler skille mellom biler og syklende. Barn som sykler kan lett komme ut i veibanen og det er lite som skiller uforsiktige sjåfører å kjøre rett inn i sykkelbanen.

Offisielt finnes det en sykkelsti fra Albir opp til parkeringsplassen som gir adgang til turområdet Sierra Helada. I praksis er dette en enveiskjørt vei for biler hvor det er påmalt en sykkelbane midt i veibanen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter