Albir: Politimann og hans sønn arrestert etter 250 kilo stort hasj-beslag

Publisert

De 250 kiloene med hasj som ble beslaglagt i begynnelsen av måneden i Albir. Blant de seks arresterte en politimann fra Benidorm og sønnen hans, i tillegg til en politimann under opplæring i Madrid. Stoffet kom fra Marokko hvor det ble lastet i en varebil med en falsk vegg. Varebilen gikk om bord på en ferge i Marokko og ble etter ankomsten til havnen i Almeria fulgt av politiet i Malaga. Da den ankom Albir ble den stanset.

Import av narkotika

Operasjonen startet i begynnelsen av 2023. Ifølge politiet oppdaget agentene at det eksisterte en internasjonal organisasjon som hadde som mål å importere store partier narkotika fra Marokko til Spania. Etterforskerne fant ut at et av medlemmene i nettverket, en vaktmester fra Alfaz del Pi, skal ha hatt det personlige ansvaret for å organisere transporten av narkotika til Spania.

I september oppdaget etterforskerne at denne mannen hadde foretatt flere reiser til Melilla og Marokko for å møte narkotikaleverandører i disse landene. Så snart avtalen var inngått, begynte organisasjonen å forberede transporten og skaffe nødvendig finansiering for å kunne begynne å importere narkotikaen.

For å gjennomføre transporten kjøpte de arresterte en varebil for å reise til det afrikanske landet med narkotikaen. I den forbindelse forberedte de et stort hull for å skjule stoffet og dermed forhindre at det ble funnet ved en eventuell politikontroll. Hvis operasjonen var vellykket, ville de bruke denne formelen ved fremtidige transporter. På dette tidspunktet ba de nasjonale politiagentene om samarbeid med marokkanske myndigheter gjennom Directorate General of National Security (DGSN).

I desember, da de hadde varebilen klar, kjørte en av de internerte bilen til den autonome byen Melilla. Der parkerte han bilen og returnerte til Alicante-provinsen i påvente av en bekreftelse fra leverandørene om at narkotikaen var klar til transport.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter