Albir: Nye fjes i Sjømannskirken

Publisert

Søndag 24. august var det høytidelige innsettelser av nye medarbeidere i Minnekirken i Villajoyosa. Blant Sjømannskirkens nye medarbeidere finner vi blant andre sjømannsprest Leif Oscar Reiestad, husmor Signe-Lisa Fevang og de to ettåringene Elisabeth Lund og Linn Kari Bruun.

-Det skjer mye ved oppstart av et nytt semester ved Sjømannskirken. I Sjømannskirken i Albir/ Villajoyosa ønskes gamle og nye besøkende hjertelig velkomne av flere nye medarbeidere og programposter allerede i august, forteller sjømannsprest Trine Færevåg. Innsettelser er en viktig begivenhet i kirken vår og vi er glade over at så mange kom og feiret både innsettelsene og gudstjenesten sammen med oss. Med innsettelsen av våre nye medarbeidere er vi nå totalt 19 personer som jobber ved Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa. De 19 ansatte fordeler seg på 13 fast ansatte, fire vikarer og et seniorprestepar.

Spaniaposten tok en prat med to av de nyinnsatte medarbeiderne i Sjømannskirken, Elisabeth Lunde og Leif Oscar Reiestad.
-De første dagene har levd opp til forventningene, sier den sprudlende ettåringen Elisabeth Lunde fra Stjørdal. Jeg har blitt tatt imot av en svært hyggelig stab og har også fått tid til å bli litt kjent i Albir, og, sist men ikke minst, gjøre en del praktisk i forbindelse med flyttingen. I løpet av de siste dagene har medarbeideren som skal jobbe ved Sjømannskirken i ett år møtt mange hyggelige mennesker som har gjort overgangen fra Norge lettere.

Snakker spansk
-Jeg snakker en del spansk og dette har nok hjulpet meg mye i startfasen. Jeg har et nært forhold til Spania etter å ha studert spansk både på ungdomsskolen, videregående og på universitetet. I tillegg deltok jeg på utvekslingsprogrammet Leonardo da Vinci, hvor jeg jobbet i tre måneder i Jerez de la Frontera, en by som ligger nær Cadiz i Andalucia. Dette oppholdet gav mersmak og jeg har lengtet tilbake til Spania siden. Det som i første rekke tiltrekker meg ved Spania er landets rike og levende språk og livsførsel. Når jeg så stillingsannonsen for stillingen som ettåring ved Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa måtte jeg bare søke, sier den lystige trønderjenta.

Elisabeth Lunde har en bachelor-grad i pedagogikk fra NTNU i Trondheim og ser nå fram til å jobbe med norske barn i Spania.
– Hverdagen er også roligere og man har tid til å stoppe opp litt. Hjemme i Norge jobbet jeg på en barneskole, og jobbet både med undervisning og SFO. Barn er barn uansett hvor de er og jeg ønsker å bidra til å gi trygghet, hygge og læring i oppveksten. Hovedoppgavene mine her ved kirkesenteret er barne- og ungdoms- og konfirmasjonsarbeid. Jeg har vokst opp i en kristen familie som har vært aktiv i misjonskirken. Det gjør at jeg brenner for kirkelige aktiviteter, som for eksempel ungdomsklubb, som gir barn og unge trygghet og glede i hverdagen.

Et annet nytt fjes i Sjømannskirken i høst er Leif Oscar Reiestad. Leif Oscar kommer fra Stavanger og er ansatt som sjømannsprest med hovedansvar for trosopplæringen ved kirken.
-Jeg er her sammen med min kone Ellen Merete Reiestad, som skal jobbe som diakonal medarbeider, og våre tre barn, Erle (4), Oline (8) og Liam (10). Vi har lenge sett på det å jobbe i Sjømannskirken som noe vi kunne tenkt oss. Vi identifiserer oss med verdiene til kirka og ser på dette som et familieprosjekt. Heldigvis har vi barn som er sosiale og omgjengelige, og reaksjonen på at pappa var tilbudt stillingen som sjømannsprest i Spania var ”YES.” Det gjorde selvfølgelig avgjørelsen mye lettere å ta for oss som foreldre.

Alltid drømt om å jobbe med trosopplæring i Sjømannskirken
-Grunnen til at vi søkte på stillingen som sjømannsprest og diakonal medarbeider var at vi har drømt om og ønsket å jobbe i Sjømannskirken. Spania er i tillegg kun kort vei fra Norge. Stillingsutlysningen spesifiserte dessuten at arbeidet ville være rettet mot trosopplæring for barn og unge, noe som også er noe vi brenner for. Vi liker at det er en aktiv menighet som vi kommer til og at det er mye som skjer.
Vi hadde allerede bestilt ferietur til Alfaz del Pi da jeg fikk tilbudet om stillingen som sjømannsprest. Så vi har vært her på ferie i sommer og rukket å bli kjent med området. Dette gjorde overgangen lettere både for store og små når vi kom nedover lørdag 16. august. Vi har kresne barn, men håper å ta til oss litt av den spanske matkulturen også etterhvert. Dessuten er spanskkurs noe vi har tenkt å melde oss på. Vi vil i alle fall gjøre et forsøk på å lære språket. Men, det er kanskje litt ironisk at vi tenkte, ”takk og pris for at det er norsk skole og barnehage der vi flytter,” ler trosopplæringspresten.

Teamarbeid
Som hovedansvarlig for trosopplæringen for de under 18 år vil sjømannsprest Reiestad jobbe tett sammen med flere andre ansatte ved kirkesenteret.
-Jeg skal jobbe i lag med ettåringen Elisabeth Lunde og vil også få masse god hjelp fra kona mi Ellen Merete i de oppgavene jeg nå vil ta fatt på. Ellen Merete er ansatt i stillingen som diakonal medarbeider, som er en romslig stilling som tilpasses hver enkelt. Arbeidsoppgavene hennes vil variere fra sykehusbesøk, barnekor, vertskap og hun vil også bistå i familieaktivitetene ved kirken. Elisabeth, Ellen Merete og meg vil ha ansvaret for trosopplæringen for de under 18 år ved kirkesenteret. I tillegg vil jeg være på turnusen for gudstjenester, vielser og begravelser. Jeg håper å bidra til å være en prest for de unge og gjennom mitt virke formidle en raus gud, avlutter sørlandsgutten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter