Albir: Høyre-politiker på besøk

Publisert

Torsdag 16. oktober inviterte Costa Blanca Høyre Nord til åpent politisk møte med helsepolitisk talskvinne Tone Wilhelmsen Trøen i Albir. Høyre-toppen fra Akershus understreket av det var viktig for henne å lære om utfordringene knyttet til det å være norsk i Spania.

-Nå er vi i gang med en kjempeopprustning i helsevesenet, fortalte Tone Wilhelmsen Trøen til de 12 fremmøtte ved Albir Playa Hotel y Spa. Det vi gjør er de store og viktige grepene innen offentlig helsevesenet og psykisk vern. I regjeringsplattformen er ikke nordmenn i Spania spesifikt nevnt, men det er uansett en ære å få besøke dere. Jeg håper dere tar utfordringen med å løse de praktiske utfordringene knyttet til det å være norsk i utlandet. Det er viktig for meg å få konkrete innspill om hva som er problematisk. Jeg ønsker å lære hvordan det er å bli gammel i Spania og tar med meg utfordringene hjem til Norge.

Tone Wilhelmsen Trøen har 25 år bak seg i lokalpolitikken og ble valgt inn på Stortinget i 2013. Hun representerer Akershus fylke og er fraksjonsleder i Helse – og omsorgskomiteen på Stortinget.

Det er nå nøyaktig ett år siden Høyre/Frp-regjeringen ble dannet og Trøen ønsket naturlig nok å snakke om den politiske situasjonen, samarbeidsavtalen med støttepartiene og det nye statsbudsjettet. Høyre-toppen fra Akershus er helsepolitisk talsperson for Høyre og viet store deler av innlegget sitt til dette temaet.

– Jeg er selv utdannet som sykepleier, og har i alle år brent for helsepolitikk. Regjeringen leverer mye og skal levere mye mer. Regjeringen er en fusjon mellom Høyre og Frp, slik at vi er opptatt av at det er grenser for politikk. Det vi vil tilrettelegge for er at alle skal ha mulighet til å velge hvilken alderdom og boform de ønsker. I den grad man ønsker å komme hjem er det viktig å legge til rette for dette. Dette vil regjeringen gjøre på to måter; gjennom å utvide pasientrettighetene når det gjelder fritt behandligsvalg og gjennom å legge fram en ny nasjonal helse – og sykehusplan som skal sikre pasientene lik behandling uansett bostedskommune.

Vanskelig oppstart
Det var kun 12 personer som deltok under gårsdagens politiske møte i regi av Costa Blanca Høyre Nord.

-Vi ser fram til kveldens møte. Dette blir spennende. Selv om det første året for Costa Blanca Høyre Nord hatt noen innkjøringsproblemer håper vi det går over i løpet av kvelden, forteller Karl Bugge til Spaniaposten i forkant av møtet.

Karl Bugge er leder for Costa Blanca Høyre i Torrevieja og mannen som forsøkte å dra i gang lokallaget til Høyre i Alfaz del Pi.

-Vi vil på møtene i Albir og Torrevieja denne uken registrere nye medlemmer og ordne kontingent. Forhåpentligvis vil også flere si seg frivillig til å sitte i lokalstyret. Vi som er politisk aktive jobber med mange små saker som er viktig for enkeltpersoner i Spania. Blant annet jobber vi mot at pensjonister får ekstrabeskatning i forhold til andre. Dessuten ønsker vi en sterkere avbyråkratisering. Vi som er bosatt i Spania nedlesses av brev fra de norske myndighetene med krav om bevis på at vi bor her, avslutter Karl Bugge.

Costa Blanca Høyre Nord har planer om å arrangere politisk hjørne hver torsdag fra 14:00 til 16:00 denne høsten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter