Albir får miljøvennlige bøyer i havet

Publisert

Alfaz del Pi kommune har montert nye miljøvennlige fortøyningsbøyer til lystbåter i havet utenfor Albir. I motsetning til sementblokker har bøyene en type moring med spiraler som settes ned i sanden på en måte som ikke ødelegger plantelivet på havbunnen og det typiske sjøgresset langs Middelhavskysten posidonia oceanica.

I tillegg til de nye moringene har regionale myndigheter satt ut liknende bøyer lenger ut i bukta ved Cala de la Mina. Tiltaket er ment å beskytte sjøgresset som er vekstgrunnlag for et mangfold av plantearter, dyr og fiskearter.

Bøyene er viktige for å unngå at folk fortøyer med anker eller dregg. Flere tusen båter besøker hver sommer bukta i Altea og Albir. Ved bruk av anker utsettes den sårbare posidonia-planten for store ødeleggelser ved at den rives opp med røttene når båtene drar ankrene langs bunnen for å få feste.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter