Albir: Arkeologiske funn vitner om rikdom

Publisert

Nye arkeologiske funn i Albirs «Villa Romana» (den romerske landsbyen) tyder på at et innflytelsesrikt samfunn en gang har holdt til der. De siste ukene har det blitt funnet flere nye gjenstander, blant annet en ring, et seglstempel og byggematerialer som vitner om velstand.

Rundt 50 unge frivillige fra forskjellige land har siden 9. juli jobbet med utgravninger på stedet. De som deltar er fra Spania, Frankrike, Belgia, Russland, Hviterussland og Tyrkia og vil holde på med arbeidet frem til 5. august. Utgravningene er støttet av kommunen i Alfas del Pi, i samarbeid med Universitetet i Alicante og  Ungdomsinstituttet i Valencia (IVAJ).

Utendørsmuseet Villa Romana i Albir, som er det første i sitt slag i Valencia, består av til sammen tre forskjellige utgravningsfelter som alle regnes for å være av stor vitenskapelig interesse. Foruten den antikke byen fra ca. år 400 e.Kr., har man funnet et nekropolis (romersk gravsted) og rester etter et mausoleum. Det er også funnet rester etter romerske bad, godt bevarte, med typiske installasjoner kjent fra denne tidsepoken.

Av Ole C. Glad

Mer om Albir

Les også: Markerte ett-årsdagen for La Villa Romana

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter