Abrahams barn – siste forestilling 16/10

Publisert

Det var et begeistret publikum som i går 14. oktober fikk oppleve Svein Tindberg i oppsettingen av den kritikerroste teaterforestillingen Abrahams barn i auditoriet i Villajoyosa.

Det var et begeistret publikum som i går 14. oktober fikk oppleve Svein Tindberg i oppsettingen av den kritikerroste teaterforestillingen Abrahams barn i auditoriet i Villajoyosa.

Forestillingen tirsdag gikk for en nesten fullsatt sal og det var et mektig imponert publikum som fikk se Svein Tindberg gjøre en engasjert fremføring av de gamle religionsskriftene. I salen satt blant annet en klasse fra Den norske skolen som har satt denne aktuelle forestillingen på sin timeplan.

Det er Solgården som står som vertskap og medarrangør av den populære norske teateroppsetningen. Direktør ved Solgården Pablo Sbertoli opplyser at det fortsatt er flere ledige billetter igjen og håper nordmenn på Costa Blanca ikke går glipp av denne siste muligheten til å overvære scenefortellingen i Spania.

– Solgården lever midt i mellom den norske og den spanske kulturen. Målet vårt har alltid vært å være en arena, et møtested for flere kulturer, hvor alle skal føle seg trygge i møte med fremmede, derfor er det naturlig og bevisst valg av oss å bringe Abrahams Barn til Spania. Jeg tror nemlig at man er nødt til å være bevisst på sin egen kultur før man møter en fremmed kultur. Det er all grunn til å kjenne sin besøkelsestid og ta del i denne oppsetningen, påpeker direktør ved Solgården, Pablo Sbertoli.

Abrahams Barn er en dialog mellom kristne, jødiske og muslimske tekster. Stykket har blant annet gitt religionsdebatten i Norge et nytt liv og stiller spørsmålet om ikke det er den samme historien som fortelles på tre ulike måter. Teaterstykket viser at historien om jøder, kristne og muslimer handler om så mye mer enn konflikter. Det er nemlig også historien om en fruktbar kulturell, intellektuell og åndelig vekselvirkning. De tre religionene har blitt rikere ved å leve tett innpå hverandre, i følge Tindberg og regissør Bang-Hansen.

Neste og aller siste forestilling av Abrahams barn går av stabelen torsdag 16. oktober. Inngangsbillettene kan kjøpes i billettluken til auditoriet i forkant av forestillingen som starter klokken 20:00.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter