Abrahams barn settes opp i Villajoyosa

Publisert

Den kritikerroste og høyaktuelle teaterforestillingen Abrahams Barn settes opp i Teater Auditoriet i Villajoyosa 14. og 16. oktober. Det er Solgården som står som vertskap og arrangør av den populære teateroppsetningen.

Den kritikerroste og høyaktuelle teaterforestillingen Abrahams Barn settes opp i Teater Auditoriet i Villajoyosa 14. og 16. oktober. Det er Solgården som står som vertskap og arrangør av den populære teateroppsetningen.

Teaterstykket Abrahams Barn er skrevet og fremført av den norske skuespilleren Svein Tindberg. Regissør er velkjente Kjetil Bang-Hansen. I utgangspunktet skulle Abrahams Barn spilles 10 ganger på Det Norske Teateret i Oslo, men forestillingen ble en slik suksess at det ble spilt hele 245 ganger. 85 000 mennesker har sett Abrahams Barn så langt og nå settes altså stykket opp i Spania.

        Solgården lever midt i mellom den norske og den spanske kulturen. Målet vårt har alltid vært å være en arena, et møtested for flere kulturer, hvor alle skal føle seg trygge i møte med fremmede, derfor er det naturlig og bevisst valg av oss å bringe Abrahams Baarn til Spania. Jeg tror nemlig at man er nødt til å være bevisst på sin egen kultur før man møter en fremmed kultur, påpeker direktør ved Solgården, Pablo Sbertoli.

I 2012 vant Abrahams Barn Heddaprisen for «årets foreststilling». Juryen uttrykte følgende begrunnelse:

        En mann alene på scenen, en svevende jordklode som eneste scenografi.  Teaterårets klart beste opplevelse!

Abrahams Barn er en dialog mellom kristne, jødiske og muslimske tekster. Stykket har blant annet gitt religionsdebatten i Norge et nytt liv. Tusen år gamle tekster blir på nytt levende og dagsaktuelle. Jødedommen, kristendommen og islam, gjør alle krav på Abraham som stamfar, og det har alltid vært mye strid mellom de tre nevnte religionene. Svein Tindberg stiller spørsmålet om ikke det er den samme historien som fortelles på tre ulike måter.

Teaterstykket viser at historien om jøder, kristne og muslimer handler om så mye mer enn konflikter. Det er nemlig også historien om en fruktbar kulturell, intellektuell og åndelig vekselvirkning. De tre religionene har blitt rikere ved å leve tett innpå hverandre, i følge Tindberg og regissør Bang-Hansen.

        Min oppgave er å fortelle en god historie med glimt i øyet. Jeg håper at publikum skal sitte igjen med et smil om munnen og at de har fått mer kunnskap. Vi må vite litt om hverandre om vi skal bo sammen, mener skuespiller Svein Tindberg.

Direktør ved Solgården, Pablo Sbertoli kan fortelle at billettsalget til Abrahams Barn starter snart og at han gleder seg til å ta i mot Svein Tindbergs oppsetning i oktober.

        Vi mener at våre gjester vil sette pris på slike kulturelle opplevelser. I tillegg strekker vi ut en hånd mot den store norske kolonien på Costa Blanca, som vi har et godt samarbeid med. Teaterforestillingen vil berike alle parter, sier Sbertoli.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter