80 flyktninger fra Senegal får opphold i Alfaz del Pi

Publisert

Som del av regjeringens program for å flytte migranter fra Kanariøyene til fastlandet får 80 senegalesere et opphold i Alfaz del Pi. De er flyttet inn på et hotell som ligger ved riksvei N-332, mellom Alfaz del Pi og Altea.

Dette en avtale mellom departementet for inkludering, sosial sikkerhet og migrasjon og det privateide hotellet.

De lokale organisasjonene som allerede jobber med personer i omsorgsboliger er ansvarlige for flytting og innkvartering. I dette tilfellet frivillige fra Røde Kors.

Ønsker folk fra andre land velommen

Byens rådmann Toni Such, sier i en pressemelding at “vi er et land som ønsker folk fra andre land velkommen, og det er derfor vi ønsker å uttrykke vår solidaritet med situasjonen de nå opplever på Kanariøyene”.

Siden denne helgen har grupper av migranter ankommet Valencia, Alicante og Gandía, ifølge kilder fra regjeringsdelegasjonen, og i møte med en humanitær krise innenfor rammen av deres kompetanse i det nasjonale mottakssystemet, forklarer Such, “de har tidligere kontaktet rådhuset av institusjonell lojalitet, selv om vi ikke griper inn, kompetansen til å håndtere deres omsorg tilhører den spanske regjeringen som er den som jobber direkte med foreningene for å utføre mottaket”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: