38 tiltalte i Terra Mítica-saken

Publisert

Bedragerisaken knyttet til byggingen av fornøyelsesparken Terra Mítica i Benidorm skal inn for retten. Et antatt nettverk bestående av parkens gamle ledelse og en rekke leverandører står tiltalt for å ha tatt seg betalt for arbeid som aldri ble gjort og skatteunndragelser for flere millioner euro. Den omfattende saken har vært under etterforskning siden 2005 og er nå klar for rettsforhandlinger med hele 38 personer på tiltalebenken.

Etterforskningen av Terra Mítica-saken ble formelt avsluttet i april i fjor, men domstolen har måttet behandle anker av tiltalespørsmålet fra de siktede i saken. Siste runde med innsigelser er nå forkastet og rettssaken kan starte så snart dato for åpningsprosedyerene er satt.

Aktoratet i saken har bedt om fengselstraffer fra syv til ti år for de impliserte, deriblant den gamle ledelsen i parken som står tiltalt for å ha overpriset arbeider og unndratt skatt for rundt 4,4 millioner euro. Enkelte av de tiltalte risikere enda lengre straffer grunnet flere straffbare forhold i tillegg til hovedtiltalen.

Den høyeste fengselstraffen påtalemyndighetene har bedt om gjelder forretningsmannen Antonio Moreno Vicente Carpio som i følge avisen Información risikerer 53 år og fire måneder i fengsel for 19 tilfeller av skatteunndragelse, bedrageri og dokumentforfalskning. De tiltalte i saken står konfrontert med et personlig erstatningskrav på til sammen rundt 7,8 millioner euro.

Blant de tiltalte er tidligere administrerende direktør Luis Esteban og daglig leder Miguel Navarro. I tillegg kommer representanter for 25 forskjellige firmaer som har hatt med parken å gjøre, til sammen 38 tiltalte. Forholdet ble oppdaget i 2005 da skattemyndighetene meldte fra om at parken skyldte staten over 185.000 euro i moms fra årene 2000 og 2001.

Terra Mítica åpnet for publikum i 2000 og ble siden solgt for 67 millioner euro i 2012 til eierne av badeland Aqualandia i Benidorm. Byggingen av parken skal i sin tid ha kostet mer enn 377 millioner euro, et samarbeidsprosjekt mellom regionale myndigheter og bankene CAM og Bancaja.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter