32 nordmenn på audition

Publisert

Tirsdag 2. september ble det arrangert audition for dokumentaren om nordmenn på Costa Blanca. Stedet for audition var Restaurant Bessi i Albir og nordmenn i alle aldre møtte opp.

Tirsdag 2. september ble det arrangert audition for dokumentaren om nordmenn på Costa Blanca. Stedet for audition var Restaurant Bessi i Albir og nordmenn i alle aldre møtte opp.

-Jeg er svært fornøyd med oppmøtet og synes det er spesielt flott at mange ungdommer stiller opp, sier Nina Turbækmo etter endt audition til dokumentarserien om nordmenn på Costa Blanca.

Nina har selv bodd i Spania i fire år og bistår produksjonsselskapet Tellus Works i startfasen av prosjektet. Tv-programmet, som fortsatt ikke har fått navn, ønsker å gi det norske tv-publikum innblikk i familiehverdagen til nordmenn som bor på Costa Blanca.

-Vi er interessert i å fange opp alle typer nordmenn som vi skal følge på godt og vondt i en uke. Vi har fått forespørsler fra hele Costa Blanca-kysten, og det er folk i alle aldre som har tatt kontakt med oss, sier Trondheimsdamen. Det har vist seg å være veldig stor interesse for å delta blant nordmenn i Albir. Men, jeg har virkelig ikke hatt noen aning når det gjelder hvor mange som ville møte opp på audition, slik at de siste dagene har vært veldig spente. Jeg har jobbet med dette prosjektet de siste to månedene, og har benyttet Facebook og sosiale medier for å skape blest og interesse om dokumentaren. Det har vært så mye å gjøre de siste dagene før audition at jeg har måttet innkalle forsterkninger. Dette i form at min datter og min venn Rolf Jacobsen. Det blir morsomt for det norske samfunnet å få profilert seg. Mange har flotte historier og mye å bidra med, avslutter Turbækmo.

Håpefulle kandidater
En av de som ønsker at nordmenn skal få et innblikk i sin hverdag er Erik Lilleby. 62-åringen jobber i VVS-bransjen og er aktiv i Landsforeningen for yrkesskadde. Rullestolbrukeren sier han har valgt å flytte til Albir på grunn av at alt er veldig godt tilrettelagt her for handikappede.

En annen kandidat er Paul Fredrik (20) fra Lillestrøm, som studerer til sikkerhetsvakt i Alicante. Han har bodd i Spania siden han var fire år og ønsker å vise at det også er nordmenn som er godt integrerte i det spanske samfunnet.

– Det høres spennende ut og jeg mener det er interessant for publikum å se hvordan nordmenn lever på Costa Blanca. Personlig kom jeg til Spania som liten på grunn av astma og pustevansker om høsten, nå spiller jeg fotball på et lag i Benidorm og jobber i utelivsbransjen i byen. Som en kjøpesterk gruppe tiltrekker nordmenn seg mye oppmerksomhet på byen, og det er min oppgave å passe på at de har det de trenger. Det blir spennende dersom jeg plukkes ut og får vise hverdagen min som barmann ved et av de største diskotekene i Benidorm.

Madelen Meyer (17) fra Bergen og Nora Olsen Haugen fra Moss er også blant de håpefulle kandidatene som kunne tenkt seg å være med i dokumentaren. Venneparet har bodd i Spania de siste fire årene.

– Jeg synes det hadde vært kjekt å vise hvordan der er å bo i Spania. Tv-teamet kunnet kommet på skolen og fulgt meg på fritiden, hvor jeg blant annet driver med hesteridning, forteller Madelen ivrig. Det norske miljøet i Alfaz del Pi er veldig bra og vi som bor her er svært aktive i ulike fritidsaktiviteter. Dessuten er venneflokken masse ute og spiser, eller ute på diskotek i Benidorm, sier den livlige bergensjenta med et lurt smil.

Venninen og Mossejenten Nora Olsen Haugen går også andre året på Den Norske Skolen på Costa Blanca.

– Som type tar jeg ting litt som de kommer, ler Nora. Kanskje dokumentaren kunne forsøkt å få fram at det er stor forskjell på å gå på skole i Norge og Spania, spesielt med tanke på kles- og kroppspress blant elevene. Vi har et flott miljø på skolen og elevene på alle trinn omgås og tar godt vare på hverandre. Jeg var også så heldig som bodde her i en periode som liten, og er av de få på trinnet som faktisk snakker flytende spansk. Ved siden av skolen driver jeg dessuten med løping, cheerleading og fotball.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter