20 nye hoteller og 2000 leiligheter

Publisert

Mot slutten av 2021 regner man å gi endelig grønt lys for den lenge påventede omreguleringen av delel av Benidorm som grenser mot Alfaz del Pi. I følge dagens utkast vil man her oppføre 20 nye hoteller og til sammen 2000 leiligheter.

Planen «Ensanche Levante» gjelder for det 575.000m2 store området fra utkanten av Benidorm rundt riksvei N332 i retning Alfaz del Pi. I dag er området preget av falleferdige gamle diskoteker og forlatte smågårder.

RETTSAKER: Prosjektet har i sin tidligere fase blitt flere år forsinket. Utbyggeren som begynte det hele i 2001, Enrique Ortiz, er dømt for å brukt bestikkelser for å få omregulert sine landområder. Prosjektet gikk “konkurs” og kommunen måtte overta noe som førte til årelange rettsaker hvor de tidligere eierne av landområdet, blant dem Oritz, saksøkte kommunen.

Omreguleringen er gjort i henhold til strategiske planer i Valencia-regionen for utviklingen av turist-områder i regionen, Plan de Espacios Turisticos de la Communidad Valenciana. Planen gir rom for at man her bygger høyblokker på opptil 20 etasjer. Utbyggere får bebygge 30% av grunnflaten på tomtene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter