17. mai feiring i Alfaz del Pi og Villajoyosa

Publisert

Pressemelding om 17. mai feiringen fra sjømannskirken i Albir:

Feiringen er i år flyttet til idrettsplassen bak Casa Cultura. (Polideportivo Municipal) Utgangspunktet for flyttingen er at Norges nasjonaldag i år havner på en fredag, og det er dermed fredagsmarked i Alfaz del Pi.

Flaggheising, gudstjeneste, tog og taler

Dagen begynner på skole og institusjoner med flaggheising kl 08:00. Klokken 10:15 feirer vi friluftsgudstjeneste i regi av Sjømannskirken på Kirkeplassen i Alfaz del Pi, og kl 11:00 har toget avgang litt lenger opp i gaten, utenfor hotel Moli. Toget løses opp utenfor Casa Cultura, der det vil bli taler, nasjonalsanger, sangopptreden av elever fra Den norske skole Costa Blanca og drilloppvisning.

Aktiviteter, underholdning og salg

Når programmet er ferdig foran Casa Cultura omtrent klokken 12.30, går alle ned på idrettsplassen. Der vil det bli innslag av sang og dans, der blir hoppeslott, og selvfølgelig masse tradisjonelle aktiviteter for barna. På idrettsplassen står det også lærere og elever fra Den norske skole Costa Blanca som sammen med ansatte og frivillige fra Sjømannskirken selger kaffe, kaker, is, brus, vann og pølser.

Forhåndssalg

Betaling i salgsbodene vil også i år foregå med bonger. Bongene kan kjøpes på forhånd på Den norske skole Costa Blanca for elever og familier. Andre som vil slippe å stå i bongekø på den store dagen, kan kjøpe dem på Den norske klubben Costa Blanca og på Sjømannskirken i Albir. Prisen er 5€ for to bonger eller 10€ for fem. For alle som ikke har fått tak i bonger på forhånd kan de kjøpes på idrettsplassen. En bong vil gi deg én pølse, is, brus, vann eller kaffekopp. Kakestykke følger med kaffen, eller du kan få to kakestykker for én bong. Inntektene fra salget skal dekke utgiftene til arrangementet.

Solgården

Det er, som alltid, feiring også på Solgården på 17. mai. Også her begynner feiringen med flaggheising kl 08:00. Arrangementet starter med festgudstjeneste i regi av Sjømannskirken i Minnekirken kl 11, og toget går fra Minnekirken til Solgården kl 12. Fra klokken 12:30 er det salg av pølser, paella og is, og her er det gratis pølse og is til barn i skolealder. Klokken 13.30 vil det bli taler og underholdning på Festplassen, og hovedtaler er generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.

Cirka klokken 15 er programmet slutt både på Solgården i Villajoyosa og på Polideportivo Municipal del Alfás del Pi.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter