15 Benidorm-turister «angripes» daglig

Publisert

Obladas-fiskene tiltrekkes angivelig av vorter, føflekker eller små sår på huden, spesielt på eldre mennesker. Bittet kan trekke blod og etterlate tannmerker på ben, armer og rygg.

Eksperter har advart om at uvanlig høye sjøtemperaturer kan få fisken til å søke alternative matkilder.

Turister i Benidorm har blitt advart mot «piraya-lignende» fisk etter en rekke angrep i Alicante.

Poniente, som er en av Benidorms mest berømte strender, har blitt et populært sted for bitt. Enkelte dager har førstehjelperne sett mer enn 15 personer som har søkt hjelp, ifølge den spanske avisen Información.

De som har blitt angrepet, forteller at fiskene er rundt 30 cm lange og lette å kjenne igjen på en svart flekk på halen.

Svømmere frarådes også å gå i sjøen med smykker som skinner, da dette kan føre til angrep fra andre arter som pomfrets, golffisk eller blåfisk.

Hvorfor angriper fiskene folk på Benidorms strender?

Eksperter har advart om at høye vanntemperaturer kan være årsaken til økningen i antall angrep.

Det varme vannet har satt fart på fiskens stoffskifte, noe som øker appetitten og får dem til å søke mer mat. Ifølge klimalaboratoriet ved universitetet i Alicante ligger sjøtemperaturen utenfor Benidorm for tiden på mellom 29 og 30 °C.

Instituttet for kystøkologi har vært klar over problemet siden sommeren 2017, da rednings- og førstehjelpstjenesten i Alicante begynte å rapportere om angrep. Andre spanske feriesteder, blant annet på Costa Brava og i Catalonia, har også hatt lignende problemer med fisken tidligere år.

Oblada melanura, som er det vitenskapelige navnet på fisken, finnes vanligvis rundt øya Tabarca, 8 kilometer utenfor fastlandet, der turister kan mate dem i havnen.

De er altetende og spiser vanligvis små virvelløse dyr som reker. Men i år har de kommet mye nærmere kysten og ser ut til å ha fått smaken på turister.

En talsmann for Spanias departement for marine arter sier at fiskene «er vant til å bli matet».

«Det kan være en høy populasjonstetthet, og de flykter ikke fra mennesker.»

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter