Alfaz del Pi: Robert Amine har drevet Silica i 15 år

Publisert

Sentralt i Alfaz del Pi, nærmere bestemt i Avenida Marina Baixa 24 med velkjente Skinn Boutiqen tvers over gata, ligger SILICA. Forretningen som i 15 år har solgt det meste innenfor data og telefoni. I tillegg har SILICA bistått tusenvis av kunder med reparasjoner. Kundene kommer helt fra Torrevieja i sør til Pego i nord.

Det var altså i 1999 at Robert Amine etablerte SILICA. Etter fem år i et engelsk IT-firma i Altea, følte Amine at tiden var moden for å starte for seg selv. Det angrer svensken ikke på.

        Det har vært 15 arbeidsomme år, men vi har lykkes bra, så jeg er godt fornøyd, forteller Robert Amine til SpaniaPosten.

Det er flest skandinaver og engelskmenn som finner veien til SILICA i Alfas del Pi, men også tyskere, spanjoler og nederlendere er blant kundene. Som nevnt har SILICA opparbeidet seg et så godt rykte at folk kjører et par timer for å få kjøpt nødvendig utstyr eller for å få reparert noe som har gått i stykker.

        Vi setter stor pris på at vi har kunder som kommer utenfor vært eget nærområde. Etter beste evne forsøker vi å gi disse kundene ekstraservice i form at vi har tar jobbene med en gang om det er mulig, slik at de slipper å kjøre to ganger til oss.

Det er et vidt spekter av arbeidsoppgaver som Robert Amine og hans medhjelper, Luis tilbyr kundene. Salg og reparasjoner av PC`er, smarttelefoner, mobiltilkoblinger, trådløse nettverk og nettbrett er noe av det forretningen har å by på. I tillegg lager Luis websider og Apple-produkter har etter hvert blitt en stor del av porteføljen.

SILICA er offisiell leverandør og partner av kjente merker som HP, Toshiba, Asus, MSI, Samsung. Microsoft og Acer for å nevne de viktigste. Raske leveranser og offisiell garanti hører med og er viktig. SILICA samarbeider kun med seriøse aktører.

        Vi er opptatt av kvalitet. Både det vi selger av produkter og det vi reparerer skal være av beste merke. På den måten skaper vi mersalg hos eksisterende kunder og vi får stadig nye kunder ved at folk snakker pent om oss, sier Robert Amine.

        Hvilke produkter solgte dere mest av i 2013?

        Det var nok mest bærbare PC `er og smarttelefoner. Nesten ingen kjøper stasjonære PC`er  lenger , men vi registrer økt salg av trådløse skrivere og bedre trådløse nett i hus og leiligheter. Apple-produktene solgte vi også mye av i fjor.

        Salget av nettbrett har eksplodert det siste året i Norge. Hvordan er situasjonen på dette området i Spania?

        Nettbrett selges det generelt mye av i Spania, men vi selger ikke så mye av det, selv om salget av Apple Ipad gikk bra til våre skandinaviske kunder i 2013. Bakgrunnen for at nettbrett ikke er noen volumselger hos oss, kommer av at dette er et produkt som kundene ofte velger å kjøpe på de store kjøpesentrene på linje med TV og MP3-spillere.

        Merker dere stor konkurranse fra kjøpesentrene?

        På enkelte produkter er det hard konkurranse, men konkurransen har alltid vært hard i IT-bransjen. Carrefour og Mediamarket er der og selger ofte billig, men så var det dette med service. Der er vi mye bedre og vi tjener en del på det i det lange løp. Vi ønsker å tilby markedet noe ekstra i form av høy servicegrad og at vi for eksempel kan tilby hjelp ved overføring fra gammelt til nytt IT-utstyr, sier Amine.

Internett for feriebruk og trådløse nettvarianter hjemme, er andre produkter som SILICA selger mer av. SILICA jobber sammen med de beste internettleverandørene på Costa Blanca, som Wipzona, HITS Mobile og Dragonet.

        Nylig signerte vi en avtale med MAS MOVIL som jeg har stor tro på, sier Robert Amine – mannen med 20 års IT-erfaring.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter