Club Nordico i Torrevieja

-

- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Skandinaver i Torrevieja har i 35 år samlet seg i “Club Nordico”  – Vi er den eldste klubben i dette området, forteller viseformann Johan Amundsen til SpaniaPosten.

Amundsen er norsk og redaktør av Nordico Nytt. De aller fleste av klubbens nesten 1300 medlemmer er svenske, bare rundt 100 er finske og cirka 2 – 300 norske.

-Vi vil veldig gjerne ha flere norske medlemmer, sier han og reklamerer med hyggelig miljø og mange populære reiser.

Startet i Benidorm
Klubbens historie går faktisk lenger enn 35 år tilbake. Allerede i 1974, under Franco-tiden, ble Asociacion Hispano-Nordico stiftet i Benidorm. På grunn av den lange avstanden stiftet man i 1980 en avdeling i Torrevieja. Noen år senere ønsket de å gjøre dette til en egen, uavhengig forening. Dermed ble klubben med navn Club Nordico de Torrevieja stiftet i 1986. Etter en omflakkende tilværelse i ulike lokaler har den siden 1990 holdt hus i et lokale i andre etasje sentralt i Torrevieja. Det finns også to underavdelinger, en i Mar Menor og en i La Marina.

Mange av de faste aktivitetene har like lang historie som klubben selv. Reisevirksomheten, spanskundervisningen og bridgeturneringer har vært i gang helt siden 1980. I dag finns det i tillegg blant annet kor, sjakk, linedance og golfturneringer.

Nyttig og hyggelig
Club Nordico er allsidig og skal være til nytte og glede for sine medlemmer. Derfor har det hele tiden vært viktig å hjelpe til i møte med spanske myndigheter og i juridiske spørsmål. Den såkalte ”Kamratkedjan” ble stiftet i -92 og var viktig i mange år. Det var frivillige medlemmer som skulle støtte folk som kom på sykehus, var utsatt for ulykker eller måtte ha en akutt hjemreise. De har også støttet pårørende ved dødsfall. Til og med turister som har ”sett for dypt i flasken” og mistet hjemreisen har de hjulpet.

2

-De siste årene har det vært vanskelig å skaffe frivillige til dette arbeidet, så ”Kamratkedjan” fungerer ikke lengre. Spanskkursene har hele tiden vært veldig populære. Det samme har den faste medlemslunchen første fredag i hver måned, forteller Amundsen.

Å komme innom klubblokalene er også hyggelig. Her kan man treffe kjente, lese aviser og slappe av med vaffel eller smørbrød fra cafeen. Den drives av frivillige, som alle funksjoner i Club Nordico. Dukene, i typisk nordisk stil, er sydd av en norsk og en svensk i samarbeid.

Når vi er innom er 35-års-jubileumsmiddagen lørdag 24. oktober på Restaurante Las Columnas nært forestående. Drøyt hundre medlemmer skal delta og hjerter og ganer gleder seg. Neste store begivenhet er den tradisjonelle julelunchen. Det vil si, i år blir det ikke helt ”tradisjonen tro”.
– Det har i alle år vært servert svensk juletallerken, men i år skal ha norsk juletallerken for første gang Vi blir jo litt svorske her, ler Amundsen.

Reiseglade
Klubbens medlemmer har alltid vært opptatt av å oppdage sitt nye hjemland. Reisevirksomhet har derfor vært en viktig de av aktivitetene.

Både dagsturer og turer over flere dager er populærer. På høstens program ser vi turer over flere dager til Madrid og Toledo, samt Mallorca. Dagsturene går fra Torrevieja både til innlandet og ned langs kysten. Innholdet spenner fra bodegabesøk til sigthseeing kombinert med shopping i outlet og prisene er absolutt overkommelige. Innføring i historie og kultur hører alltid med, og man bruker ofte lokale guider.
– Vi har utrolig dyktige reiseledere og klarer å holde prisene lave, blant annet på grunn av mange dyktige ildsjeler. Dem kunne det skrives bok om, avslutter han.

Siste nytt

Kart over Albir, Altea, Alfaz del Pi, La Nucia

Området Marina Baixa inkluderer kommuner i området nord i Alicante-provinsen og inkluderer Benidorm, La Vila Joiosa, Altea,...

Kart over Malaga provinsen

Malaga-provinsen er en del av regionen Andalucia som også inkluderer provinsene Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén,...

Oliven innhøsting – det grønne gullet

Oliven blir ofte kalt det grønne gullet (el oro verde). Fordi det har hatt stor betydning for bøndenes økonomi,...

Hvor mye koster det å importere en bil til Spania?

Kjøpe bruktbilen i Spania eller i Tyskland? Bilene fra Tyskland er oftest bedre vedlikeholdt og bedre...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Fiken – Frukt fra tidenes morgen

Alle som jevnlig tar seg en tur ut av sentrumsbebyggelsen her i Spania har lagt mer til...

Erstatning ved forsinket fly?

Hva rettigheer har passasjerene når flyet er forsinket? Forsinkede flyvninger skjer dessverre regelmessig. Streik...

Spansk historie

Alfaz del Pi, landsbyen i skyggen av Benidorm

På slutten av 50-tallet tvinger dårlig økonomi Francoregimet til...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

You might also likeRELATED
Recommended to you