23.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Rastro El Cisne Benidorm

På en innholdsrik, men allikevel liten og oversiktlig, Rastro like ved Alfaz får du «alt mellom himmel og jord» og underholdning på kjøpet.

Rastro el Cisne ligger nærmest på grensen mellom Benidorm og Alfaz. Det er oppe tre dager i uka; torsdag, lørdag og søndag med 90 boder, restaurant og levende musikk.

Nedlagt restaurant

Eieren Pepe Esparza forteller at familien kjøpte en nedlagt restaurant for 25 år siden. Først åpnet de antikkbutikk og restaurant, siden inviterte de andre til å ha boder på området. 25 år senere er det hele en stor suksess. Rastroen er godt besøkt av folk fra hele området. Her kan man tilbringe flere timer med å handle, spise hjemmelaget mat, høre musikk og danse.

– Dette er en skikkelig familiebedrift. Vi er her fra 7 om morgenen til 20 om kvelden. Bodene begynner å rigge tidlig og folk kan komme når de vil, helt fra tidlig om morgen. Vanligvis fylles det opp fra 11 og utover. Torsdag og lørdag har vi to show i restauranten, klokken 13.30 og 14.30. søndag er det bare musikk. Rastroen lukker klokken 14.30, men vi holder restauranten åpen utover ettermiddagen, kan Pepe fortelle. Han viser oss det åpne kjøkkenet der broren Julian lager paella i kjempestore panner. Som en liten introduksjon til spansk matkultur vil de vise fram hvordan maten lages.

Fra frisør til syltetøy

Inne på Rastroen er det rolig og hyggelig stemning. I bodene kan man kjøpe alt fra antikviteter til elektriske dingser, LP-plater og CD’r, ristede kastanjer og syltetøy. Man kan til og med få klippet håret. Både kundene og de som har boder er fra mange land. Det svirrer i språk og forhandles om priser på blant annet spansk, engelsk og hollandsk.

Engelsk Bob Austyn har tatt turen fra Alcali i Jalon-dalen og funnet CD’r hos Gabi Martinez.

– I dag har jeg kjøpt Rolling Stones og Harry Nilsson. Jeg tar ofte turen til El Cisne og har kjøpt veldig mye antikviteter herfra, sier han.

Gabi selger LP’r og Cd’r med klassikere innen pop, rock, blues og heavy. I dag har han funnet fram julemusikken og vi ser blant annet Elvis Presleys versjon av juleslagerne.

– Jeg har vært her i sju år og har faste kunder fra mange land. Mange er glade for å finne musikk fra deres eget land. Selv om jeg har musikk fra 60, 70 og 80-tallet har jeg mange unge kunder også, forteller Gabi.

Patricia Malone har hatt frisørbod på markedet i fem år. Med priser på åtte euro for dameklipp og fem for herreklipp er det ikke underlig at tilbudet er populært.

– Jeg har sett en del av dem hun har klipt og det ser veldig bra ut. Nå tenkte jeg å freshe opp håret litt, sier engelske Juliet Crunden mens hun venter på å stte seg i stolen.

En argentinsk familie har en innholdsrik antikvitetsbod. Det viser seg at de har drevet antikvariat i 28 år, men bare fem måneder på El Cisne.

– Her er det internasjonale kunder som setter pris på gode antikviteter. Vanlige spanjoler er ikke så opptatt av det, forteller de.

Tilbehør til julematen kan man også finne. Alma Rodrigues og Angel Bueno selger hjemmelaget syltetøy og geleer, blant annet kastanjesyltetøy som passer utmerket til kjøtt.

Julegaver litt utenom det vanlige er det nok av. Har du en venn eller et familiemedlem som har alt og gjerne vil ha mer kan du supplere enhver samling. Det være seg lekebiler, klokker, tallerkener eller musikk, her finner du noe for enhver smak. Også det nyttige lar seg kjøpe for penger, alt fra festtøy til stekepanner kan skaffes fra markedsbodene.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

leiebil i Spania

Trenger du leiebil til ferien i Spania?

Bruk SpaniaGuiden når du bestiller leiebilen så bidrar du også samtidig til SpaniaPostens som bringe gratis nyheter på norsk fra Spania. Avisen mottar «en kaffekopp» for hver leiebil som bestilles i 2020.

Fordeler med SpaniaGuiden:

  • Ingen forskuddsbetaling!
  • Pris-garanti! Finnes tilsvarende leiebil billigere, matcher vi prisen!
  • Gratis avbestilling!
  • Fri kilometer når du henter på Malaga eller Alicante-flyplass.
  • Gebyr for full refusjon av bensin-depositum inkl. i anvist pris.
  • Standard forsikring inkludert, utvidet forsikring er frivillig opsjon.
  • Flyplass-gebyr er alltid inkludert.
  • Nesten alle bilene er nye 2020 / 2019-modeller.

Se prisen for din her – husk at de større bilene fullbookes først, reserver i dag!

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Følg oss på Facebook

Nye smittede i Alfaz del Pi og Altea

37 personer har totalt testet positivt for Corona-viruset i Alfaz del Pi, bare en av disse i løpet av siste 14 dager....

Rådhusene er den primære kilden til korrupsjon

78% av anmeldelser for korrupsjon i Alicante-provinsen gjelder saker på kommunale rådhus. Skal man tro anmeldelsene er det kommunale rådhus som er...

Økende aktivitet i boligmarkedet – korttidsleie på vei ned

Mai måned dette året så et fall i antallet solgte boliger på 53.7% i forhold til året før. For Juni måned er...

Turistene kjøper billig-kopier i Puerto Banús

Politiet beslagla nesten seks hundre falske merkevarer på Lørdags-markdet i Puerto Banús. Det er turister som etterspør bilige kopier av Luis Vutton-vesker...

Relaterte saker

San Fermin – Pamplonas festival feires over hele Spania i juli

Hvert år feires San Fermin over store deler av Spania, inkludert Benidorm og Torrevieja. Festivalen har sitt opphave i Nord-Spania og Pamplona (Navarra) hvor okseløpet...

Go Kart i Torrevieja, Benidorm og Fuengirola

Spanjolene elsker alle former for motorsport så det er ingen overaskelse at man på Costa Blanca har store og relativt billige Go-Cart baner både...

Terra Mitica | Største fornøyelsespark på Costa Blanca

Alle små og store barn som ferierer på Costa Blanca vil kunne more seg her, i en av Europas mest påkostede temaparker. Terra Mitica,...

Tapas i Benidorms gamleby

En gang i tiden var Benidorm bare nok en liten fiskerlandsby langs den spanske Middelhavskysten. I dag mottar den moderne badebyen rundt 5 millioner...

Terra Natura – Annerledes dyrepark utenfor Benidorm

Terra natura er ikke som alle andre dyreparker. Den er eksotisk og annerledes, og tilbyr en drømmereise gjennom dyrenes univers. Stedet gir en følelse...

Mundomar – Dyrepark i Benidorm

Barnevennlige show med humor og spenst, er hovedtrekkplastrene i den maritime dyreparken Mundomar. Denne lille dyreparken befinner seg i fjellsiden under Sierra Helada få...

Badeland i Benidorm: Aqualiandia og Aqua Natura

Badeland for både store og små! Mellom Albir og Benidorm finner vi Aqualandia og like ved siden av Terra Natura finner vi Aqua Natura. Begge...

Isla de Benidorm – bosatt 7000 år tilbake

Den lille øya utenfor Benidorm har vært periodevis bebodd i omtrent 7 000 år. La Isleta de Benidorm om øya heter er nå fuglereservat,...
- Advertisement -