Rastro El Cisne Benidorm

Publisert

På en innholdsrik, men allikevel liten og oversiktlig, Rastro like ved Alfaz får du «alt mellom himmel og jord» og underholdning på kjøpet.

Rastro el Cisne ligger nærmest på grensen mellom Benidorm og Alfaz. Det er oppe tre dager i uka; torsdag, lørdag og søndag med 90 boder, restaurant og levende musikk.

Nedlagt restaurant

Eieren Pepe Esparza forteller at familien kjøpte en nedlagt restaurant for 25 år siden. Først åpnet de antikkbutikk og restaurant, siden inviterte de andre til å ha boder på området. 25 år senere er det hele en stor suksess. Rastroen er godt besøkt av folk fra hele området. Her kan man tilbringe flere timer med å handle, spise hjemmelaget mat, høre musikk og danse.

– Dette er en skikkelig familiebedrift. Vi er her fra 7 om morgenen til 20 om kvelden. Bodene begynner å rigge tidlig og folk kan komme når de vil, helt fra tidlig om morgen. Vanligvis fylles det opp fra 11 og utover. Torsdag og lørdag har vi to show i restauranten, klokken 13.30 og 14.30. søndag er det bare musikk. Rastroen lukker klokken 14.30, men vi holder restauranten åpen utover ettermiddagen, kan Pepe fortelle. Han viser oss det åpne kjøkkenet der broren Julian lager paella i kjempestore panner. Som en liten introduksjon til spansk matkultur vil de vise fram hvordan maten lages.

Fra frisør til syltetøy

Inne på Rastroen er det rolig og hyggelig stemning. I bodene kan man kjøpe alt fra antikviteter til elektriske dingser, LP-plater og CD’r, ristede kastanjer og syltetøy. Man kan til og med få klippet håret. Både kundene og de som har boder er fra mange land. Det svirrer i språk og forhandles om priser på blant annet spansk, engelsk og hollandsk.

Engelsk Bob Austyn har tatt turen fra Alcali i Jalon-dalen og funnet CD’r hos Gabi Martinez.

– I dag har jeg kjøpt Rolling Stones og Harry Nilsson. Jeg tar ofte turen til El Cisne og har kjøpt veldig mye antikviteter herfra, sier han.

Gabi selger LP’r og Cd’r med klassikere innen pop, rock, blues og heavy. I dag har han funnet fram julemusikken og vi ser blant annet Elvis Presleys versjon av juleslagerne.

– Jeg har vært her i sju år og har faste kunder fra mange land. Mange er glade for å finne musikk fra deres eget land. Selv om jeg har musikk fra 60, 70 og 80-tallet har jeg mange unge kunder også, forteller Gabi.

Patricia Malone har hatt frisørbod på markedet i fem år. Med priser på åtte euro for dameklipp og fem for herreklipp er det ikke underlig at tilbudet er populært.

– Jeg har sett en del av dem hun har klipt og det ser veldig bra ut. Nå tenkte jeg å freshe opp håret litt, sier engelske Juliet Crunden mens hun venter på å stte seg i stolen.

En argentinsk familie har en innholdsrik antikvitetsbod. Det viser seg at de har drevet antikvariat i 28 år, men bare fem måneder på El Cisne.

– Her er det internasjonale kunder som setter pris på gode antikviteter. Vanlige spanjoler er ikke så opptatt av det, forteller de.

Tilbehør til julematen kan man også finne. Alma Rodrigues og Angel Bueno selger hjemmelaget syltetøy og geleer, blant annet kastanjesyltetøy som passer utmerket til kjøtt.

Julegaver litt utenom det vanlige er det nok av. Har du en venn eller et familiemedlem som har alt og gjerne vil ha mer kan du supplere enhver samling. Det være seg lekebiler, klokker, tallerkener eller musikk, her finner du noe for enhver smak. Også det nyttige lar seg kjøpe for penger, alt fra festtøy til stekepanner kan skaffes fra markedsbodene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter