Isla de Benidorm – bosatt 7000 år tilbake

Publisert

Den lille øya utenfor Benidorm har vært periodevis bebodd i omtrent 7 000 år. La Isleta de Benidorm om øya heter er nå fuglereservat, og er erklært som fredet. Øya er et nesten like populær som sin noe større bror Tabarca, som ligger litt lengre syd.

Selv om øya virker unnselig har den en rik historie. På 15 og 16 hundre tallet ble øya brukt av berbiske pirater som gjemmested og som utgangspunkt for raid mot landsbyer i innlandet. Under en epidemi i 1834 ble øya brukt som tilfluktssted for Benidorm og Villajoyosas innbyggere, som på øya bygget skur som besto av seilduk på reiseverk av tre.

I dag representerer øya et vell av liv både over og under vann. Øya er et populært dykkested, og det rike fuglelivet er unikt på Costa Blanca. Fiskere har i århundrer brukt øya som base, og på atten hundre tallet hadde Benidorms fiskere nærmest monopol på tunfiskfiske på denne delen av middelhavet. I 1875 var det 235 fiskebåter som brukte øya som base. For å bringe lykke til fiskerne ble det satt ut påfugl på øya, og påfuglen er i dag øyas symbol.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter