Isla de Benidorm – bosatt 7000 år tilbake

Publisert

Den lille øya utenfor Benidorm har vært periodevis bebodd i omtrent 7 000 år. La Isleta de Benidorm om øya heter er nå fuglereservat, og er erklært som fredet. Øya er et nesten like populær som sin noe større bror Tabarca, som ligger litt lengre syd.

Selv om øya virker unnselig har den en rik historie. På 15 og 16 hundre tallet ble øya brukt av berbiske pirater som gjemmested og som utgangspunkt for raid mot landsbyer i innlandet. Under en epidemi i 1834 ble øya brukt som tilfluktssted for Benidorm og Villajoyosas innbyggere, som på øya bygget skur som besto av seilduk på reiseverk av tre.

I dag representerer øya et vell av liv både over og under vann. Øya er et populært dykkested, og det rike fuglelivet er unikt på Costa Blanca. Fiskere har i århundrer brukt øya som base, og på atten hundre tallet hadde Benidorms fiskere nærmest monopol på tunfiskfiske på denne delen av middelhavet. I 1875 var det 235 fiskebåter som brukte øya som base. For å bringe lykke til fiskerne ble det satt ut påfugl på øya, og påfuglen er i dag øyas symbol.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: