8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spiller boccia og hjelper de aller fattigste

Albir Boccia Club spiller ikke bare for moro skyld. Hvert år går overskuddet til å hjelpe småbarnsfamilier og enslige mødre som sliter økonomisk.

På tross av regnet, er stemningen stor da SpaniaPosten ankommer spillet som for mange av medlemmene er årets begivenhet: Overrekkelsen av klubbens overskudd til kommunen som distribuerer pengene. Det står kø i alle retninger. Alle vil sikre seg en spille-billett som koster 1.50€.

-Mange har dratt til Norge for å feire jul og er ikke her i dag, opplyser kassereren Bjarne Andresen. Men vi har faktisk hele 155 medlemmer.

Klubben betyr alt
-Hvor mye betyr klubben for medlemmene?
-Veldig mye, mener grunnlegger Henning Skjønnås. To ganger i uken har vi det så morsomt, det er vanskelig å beskrive. Jeg tror at hvis det ikke hadde vært for klubben, hadde ikke så mange holdt seg her i Albir.

Ingeborg Michaelsen nikker med hodet.

-Klubben betyr alt, smiler hun bredt. Det er så sosialt her, du blir kjent med mange mennesker og det er masse som skjer hele tiden. Når vi er i Norge, sier alle: Dere er så triste når dere er hjemme, kan dere ikke reise tilbake, ler hun.
Andresen klapper seg på brystet og smiler lurt.
-Vi har det veldig hyggelig, spesielt etter spillet når vi drar til Gastro Comic og spiser tapas og kaker sammen. Der holder prisutdelingen sted, og vinnerne får utdelt noen flasker god vin.

  • Vi har en veldig god avtale med restauranten som serverer oss et rimelig måltid. Der sitter vi ofte i mange timer.

Gir bort 2500€
Før spillet begynner, blir pengegaven overrekt til en representant fra kommunen.

-Vi har alle gledet oss til denne dagen, sier Skjønnås og tar av seg baseballhatten. Det er ekstra mye penger i år, hele 2500€. Disse pengene vil gå til familier som ikke har nok til å betale husleien, strømregningen eller andre utgifter.

-Hvor kom ideen fra å bruke klubbens overskudd til å hjelpe andre?

-Formålet fra begynnelsen var å lage et spesielt tiltak, forteller Skjønnås. En annen klubb jeg kjenner til, brukte overskuddet av klubbpengene til å betale en festlig middag for medlemmene. Men vi har råd til å betale den middagen selv, tenkte jeg. Det er mye fattigdom i Spania akkurat nå. Hvorfor ikke hjelpe noen som sliter med å få maten på bordet.

  • Så det var du som startet det hele?
    -Nei, ikke skriv det. Her bidrar alle til noe.

God stemning
De ivrige medlemmene deler seg opp i grupper og forbereder seg til å spille.

Pensjonisten Karl Mikkelsen kommer bort til SpaniaPosten med et gutteaktig blikk.

-Der borte har du Trønderne, og der er nordlendingene og de fra Vestlandet, sier han skøyeraktig. De flokker seg sammen.

Moira Strømmen klapper i hendene og smiler bredt. Hun har nettopp kastet og fikk ‘touch’. Hun gliser i retning ektemannen sin.

-Jeg er en god taper, men når jeg vinner over mannen min blir han sur, ler hun.

-Kommer du ofte?
-Så ofte jeg kan, selv når det regner, som i dag. Når du flytter hit, så begynner du jo på nytt. Det er godt å bli kjent med folk.
Patrick, en ung gutt på ni år, er den neste til å kaste. Bestemor Reidun Bakke følger ivrig med.

-Vi er tre generasjoner som spiller, sier hun. Patrick sier alltid: Det er vel Boccia når jeg kommer? Han har spilt siden han var fem år. Vi har det veldig gøy her. Attpåtil støtter vi en god sak.

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Alfaz del Pi: Alle idrettsanlegg stengt

I Alfaz del Pi har man nå stengt alle kommunens installasjoner for idrett. Dette inkluderer løpebaner, tennisbaner, baskethallen, treningsentra m.m.

Marginal prisvekst på ny bolig i Spania

I 2020 steg snittprisen på en helt ny bolig i Spania med 0.9%. Dette er den laveste prisøkningen man har sett i...

Nye strenge regler i Valencia-regionen og Alicante-provinsen

Søndag 24. januar ble nye strengere regler for folks bevegelse og samling annonsert for Valencia-regionen inkludert Alicante-provinsen. De nye tiltakene trer i...

Politikere «sniker» i vaksinekøen – La Nucia ordfører «må trekke seg»

I Spania har et utall politikkere og innflytelsesrike personer gitt seg selv tilgang til den nye Covid-vaksinen. Dette til tross for at...

Relaterte saker

Sommerfiesta i Albir og Alfaz del Pi

Selv om årets største fiesta går av stabelen i November i Alfaz del Pi er det ingen grunn til å vente et helt år....

Badeland i Benidorm: Aqualiandia og Aqua Natura

Badeland for både store og små! Mellom Albir og Benidorm finner vi Aqualandia og like ved siden av Terra Natura finner vi Aqua Natura. Begge...

Albirs internasjonale barnehage

Når over halvparten av barna i barnehagen er ikke spanske, gir det en unik mulighet for de små å raskt bli ekte verdensborgere. Med...

Aktivt campingliv i Albir

På Camping Cap-Blanc mellom Albir og Altea vaier norske flagg mellom hollandske, engelske og tyske. Vi tok en runde for å bli bedre kjent...

Bok-Cafe`n i Albir

Den norske Bok-Cafe`n i Albir i Alfaz del Pi, har blitt en kjær institusjon og et sosialt møtested for nordmenn som overvintrer i Spania...

Albir Medical, plastikk og skjønnhet

I lille Albir ligger klinikken Albir Medical. Den ligger rett ved Albirs hovedgate som daglig promeneres av solhungrige nordmenn. Trenden viser at stadig flere...