Arkeologisk studie av havn fra oldtiden

Publisert

Like nord for Algar-elven i Altea finner man den lille øya Isla de la Olla. Her har store og små handelsbåter og militære regelmessig stoppet kastet anker. Målet har vært å bunkre opp på ferskvann fra Algar-elven.

Øya fungert som en naturlig havn hvor båter trygt kan legge til med noe le fra vinden. Mellom Isla de la Olla og stranden bak er det ganske grunt så det var enkelt å konstruere en vei her. Restene kan man enkelt se om man vasser eller snorkler ut fra stranden. Følger man steinene som er lagt her kan man nesten går helt ut til øya.

Man har nå begynte å bedre kartlegge den gamle havnen med arkeologiske metoder. Målet er å bedre forstå hvordan området har blitt brukt og beskytte og overvåke bedre. Man har til nå tatt opp 65 objekter. Dette er rester av krukker og amforaer man har funnet området mellom øya og stranden i La Olla. Objektene skal kartleges og vil bli sendt til de arkeologiske museet i Alicante MARQ. Objektene som er datert er fra den senromerske perioden, altså perioden mellom år 200 og år 500.

De har gått over 25 år siden man sist gjorde noen slags arkeologiske studier her.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter