Airbnb prisene i Marbella er nesten dyrest i verden

Publisert

Universitetet i Malaga har analysert prisene leiligheter og rom leies ut for i Marbella. Det var rådhuset i Marbella som bestilte studien som viser at bare New York, London og Barcelona har dyrere leiepriser.

Rådhuset bestilte studien for å bedre forstå hvordan det relativt nye fenomenet med direkte utleie av boliger og rom fungerer i turistkommunen. 4077 boliger er langt ut for leie i Marbella via AirBnb viser den 130 sider lang studien fra universitetet. Flesteparten av eiendommene som leies ut ligger i Nueva Andalucia og Elviria urbanisasjonene.

Studien viser også at rundt halvparten av boligene kun er tilgjengelig for utleie i høysesongen noen få måneder i året, i hovedsak sommertid. I snitt leies en hel bolig ut for 150 Euro pr natt i Marbella via AirBnb. Undersøkelsen viser også at byens innbyggere ikke ser på utleie via AirBnb som noe spesielt problem i motsetning til byer som Barcelona hvor tilbudet er omstridt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter