Siamak Rafimanesh tar oss vennlig i mot i sin restaurant Mr. Pizza på strandpromenaden i Altea. Rafimanesh er glad i nordmenn og håper at enda flere norske kunder vil finne veien til hans restaurant denne sommeren.
– Halvparten av mine kunder kommer fra Norge. Det er jeg glad for siden nordmenn er hyggelige og trivelige mennesker, forteller Siamak Rafimanesh til Spaniaposten.
I tillegg til nordmennene er det mange svensker som velger å spise hos Mr. Pizza. En god del nederlendere finner også veien til restauranten.
Faller i smak
Siamak Rafimanesh tar oss vennlig i mot i sin restaurant Mr. Pizza på strandpromenaden i Altea. Rafimanesh er glad i nordmenn og håper at enda flere norske kunder vil finne veien til hans restaurant denne sommeren.
– Halvparten av mine kunder kommer fra Norge. Det er jeg glad for siden nordmenn er hyggelige og trivelige mennesker, forteller Siamak Rafimanesh til Spaniaposten.
I tillegg til nordmennene er det mange svensker som velger å spise hos Mr. Pizza. En god del nederlendere finner også veien til restauranten.
Faller i smak
– Jeg har drevet pizzarestaurant i Stockholm i 19 år og snakker svensk. Det gir mange av gjestene en trygghet, mener Rafimanesh, som er en språkmektig herremann. Han snakker nemlig også engelsk, spansk, tyrkisk og persisk.
Sistnevnte språk er hans morsmål. Mr. Pizza satser på å lage pizza, slik skandinaver liker. Han vet hva som faller i smak. I tillegg står kebab, pasta og salat på menyen.
– Det at jeg både er eier og kokk gir gjestene garantert god kvalitet. Jeg slurver ikke når jeg er på kjøkkenet, understreker den 45 år gamle innehaveren.
Etter 19 år i den svenske hovedstaden valgte altså Siamak Rafimanesh å bosette seg i Spania. Han slo seg ned i Albir og startet restaurant, men i fjor solgte han denne restauranten og etablerte seg nord på strandpromenaden i Altea.
Mange sliter tungt
– Det var på tide å skifte beite og jeg angrer ikke, men restaurantmarkedet er tøft for veldig mange om dagen. Færre turister, dårlige råd blant spanjolene og alle hotellene som satser på all inclusive er en utfordring. Mange har faktisk hatt en omsetningssvikt på opp til 60 prosent det siste året. Siamak Rafimanesh derimot holder humøret oppe, styrer på kjøkkenet og server sine gjester med smil om munnen. Han trives åpenbart sammen med sine to arbeidskolleger i trivelige omgivelser i Altea.
– Jeg gleder meg til å gå på jobben hver dag. Velkommen skal alle være her hos meg, understreker han.
Av Jon Henriksen
jon@spaniaposten.no