Flere penyaer (dugnadslag/vennegjenger) i Alfaz del Pi gikk sammen lørdag den 23.april og lagde en lokal gryterett (cocido) som havnet i Guinness rekordbok. Retten med navnet "putxero amb pilotes" inneholdt blant annet 441 kilo kjøtt og 80 kilo garbanzobønner. Både lokalbefolkning og besøkende fra fjernt og nær fikk smake. Til sammen ble nesten 2.500 personer servert, ifølge arrangørene.
Flere penyaer (dugnadslag/vennegjenger) i Alfaz del Pi gikk sammen lørdag den 23.april og lagde en lokal gryterett (cocido) som havnet i Guinness rekordbok. Retten med navnet "putxero amb pilotes" inneholdt blant annet 441 kilo kjøtt og 80 kilo garbanzobønner. Både lokalbefolkning og besøkende fra fjernt og nær fikk smake. Til sammen ble nesten 2.500 personer servert, ifølge arrangørene.
25 gassflasker gikk med til å lage rekordretten som sto og putret på svak varme fra klokken 10.00 på formiddagen. Flere kjente kjøkkensjefer deltok i matlagingen, deriblant Oscar Marcos, som i 2004 ble kåret til Valenciaregionens beste kokk. Lokale supermarkeder hadde donert mesteparten av ingrediensene som ble brukt, mens konditoriet Yago i Benidorm sto for desserten.