Mozart-festival byr på verdenspremiere

Publisert

Neste lørdag, 12. oktober, finner den første av de fire konsertene som er programmert av kulturavdelingen i Alfàs del Pi Classical Music Festival, Mozartmanía, sted. En nesten avrundet utgave, den trettifjerde i rekken, med deltagelse av Orquesta ADDA Simfònica Alicante, dirigert av Josep Vicent, og gitaristen Julia Trintschik som solist, i verdenspremieren, lørdag 26. oktober, på konserten «Edinburgh», komponert av Juan Francisco Tortosa fra Alfàs del Pi.

Fire kvalitetskonserter er planlagt 12., 18., 19. og 26. oktober. At Orquesta ADDA Simfònica Alicante i år deltar i Mozartmanía for å fremføre en verdenspremiere.

Orquesta de las Jornadas Hispano Noruegas vil stå for åpningen av Mozartmanía-festivalen neste lørdag, 12. oktober, Día de la Hispanidad, kl. 20.00 i auditoriet i Casa de Cultura. Det vil være gratis adgang. Et utvalg musikere fra de viktigste orkestrene i området vil sammen med fiolinistene George Hlawiczka og Jaume Llinares og pianisten Siegmund Watty fremføre velkjente stykker.

Den andre konserten finner sted fredag 18. oktober kl. 18.00 på samme scene, Casa de Cultura, og er et musikalsk familieshow med Atlantic Trio. Inngangsbilletten er 3 euro. Musikerne Rezart Kapetani (fiolin), Julio Fresneda (klarinett) og Juan Antonio Recuerda (piano) vil lede en musikalsk reise gjennom historiens viktigste etapper.

Lørdag 19. oktober kl. 20.00, i Casa de Cultura, byr Mozartmanía Festival Orchestra på «En kveld med solister» med en internasjonal besetning bestående av Joaquín Páll Palomares (fiolinsolist), Joaquín Palomares (fiolinsolist) og David Apellániz (cellosolist) og med dirigenten Christo Pavlov til stede. Inngang 5 euro.

Lørdag 26. oktober kl. 20.00 avsluttes Mozartmanía med verdenspremieren på konserten «Edinburgh», fremført av Orquesta ADDA Simfònica Alicante, under ledelse av Josep Vicent, med gitaristen Julia Trintschik som solist. Juan Francisco Tortosa fra Alphas har komponert denne konserten for gitar og orkester, som er en hyllest til Edinburgh og det skotske folket.

Orquesta ADDA Simfònica Alicante utmerker seg med sin evne til nyskapning, dynamikk, stilistiske allsidighet og musikernes talent. Siden 2015 har Josep Vicent vært kunstnerisk og musikalsk leder for ADDA og sjefdirigent for Orquesta ADDA Simfònica Alicante. Når det gjelder solisten, er Julia Trintschuk en ung og prisbelønt klassisk gitarist. I løpet av sin karriere har hun mottatt mer enn tretti priser i internasjonale og nasjonale gitarkonkurranser. Julia Trintschuk har opptrådt som solist og kammermusiker i mer enn tjue land over hele verden, etter at hun startet sin kunstneriske karriere i en alder av 16 år.

Alfàs del Pi kommune ønsker å takke Alhambra Guitarras Foundation for deres deltakelse i denne helt spesielle konserten, som blir verdenspremieren på «Edimburgh» og avslutter den 34. Mozartmanía-festivalen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter