Den nye markeds-hallen i Fuengirola blir forsinket

Publisert

Rivningsarbeidet på Mercacentro har støtt på et uventet problem, noe som vil forsinke byggingen av den nye markedshallen med minst syv måneder. Det har nemlig vist seg at kjellerkonstruksjonen deles med en nabobygning, noe som ifølge kommunale kilder vanskeliggjør arbeidet.

Det gamle bygget var fra åtti-tallet med en flate på 2250 m2. Det hadde ganske dårlig adgang med en vrien oppdeling internt som dårlig utnyttet arealet og det slapp inn lite naturlig lys.

Forsinkelsen har stor innvirkning på de handlende som har reservert plassene sine i den nye markedshallen, og som teller dagene til de kan gjenoppta aktivitetene sine. De hadde fått beskjed om at de måtte vente i 18 måneder, men nå er det minst to år til de ikke kan opprettholde virksomheten sin i Fuengirola sentrum.

Oppussingen er midlertidig stanset for å vurdere omfanget av problemet og justere den opprinnelige planen for å sikre fremtidig stabilitet og sikkerhet. Forsinkelsen betyr at prosjektet, som etter planen skulle være ferdig til våren neste år, nå først vil bli avsluttet i løpet av årets siste kvartal.

Den uventede oppdagelsen vil ikke bare forsinke ferdigstillelsen av det nye markedssenteret, men også øke kostnadene med rundt 1 million euro, slik at den endelige regningen blir på 14 millioner euro, fullt ut finansiert av kommunen med et budsjettoverskudd fra 2022.

Prosjektet for den nye markedshallen omfatter en bygning med et moderne designkonsept i tre og glass. I første etasje skal det være markedsboder, mens øverste etasje skal ha barer i stil med de gastronomiske hallene som er blitt populære i større byer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter