Residence Park i Alfaz del Pi fikk ny asfalt

Publisert

I Alfaz del Pi har man fullført oppussingen og renoveringen av veidekket i Residence Park-urbanisasjonen. Residence Park er en av flere i Alfaz del Pi dominert av nordmenn.

Det er en gammel urbanisasjon og gatene viste tydelige tegn på slitasje, ikke bare på grunn av tidens tann, men også på grunn av vannansamlinger i enkelte områder av veien.

En kommunal investering på 96 000 euro. «Vi har forbedret trafikkforholdene og dermed også sikkerheten i hele området», sier Toni Such, rådmann for byplanlegging. Arbeidet som er utført, har berørt et areal på ca. 5000 m², med fokus på hovedadkomstveien til dette området, Calle Serra Muixara, og dens forgreninger, Calle Serra del Ferrer, Serra Cortina og Serra d’Espadà.

Residence Park ligger i den nordlige delen av kommunen. Det har en utvikling og høydeforskjeller i veiene, slik at «vi har vært nødt til, i tillegg til å forsterke hele veien, å lage avrettingsmasser på forskjellige punkter i området og dermed omdirigere utstrømningen av vann i perioder med nedbør», forklarte rådmannen for byplanlegging. Som et supplement til hovedarbeidene med å legge nytt dekke, la han til at den horisontale skiltingen har blitt malt på nytt, og at de berørte spygattene og lokkene har blitt byttet ut, i tillegg til at det har blitt dannet skuldre for å lede bort vannet.

Dette er slutten på et tiltak som ble ansett som nødvendig, som fremhevet i de foreløpige kommunale tekniske rapportene, hvis arbeider ble anbefalt med tanke på fordelene for innbyggerne i urbanisasjonen, redusere trafikkrisikoen og forbedre bruken av den, samt omplanlegging av bakkene i de områdene med problemer på grunn av opphopning av vann.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter