Salg av hunder og katter er nå forbudt

Publisert

Salg av hunder, katter og til og med ildere er forbudt i spanske butikker. Siden 30. september er det kun registrerte oppdrettere som har lov til å drive med denne aktiviteten, som en del av den nye dyrevelferdsloven.

Butikker som tidligere solgte disse dyrene, fikk en overgangsperiode på 12 måneder til å stenge. Denne perioden er nå utløpt. I fremtiden er det kun personer som er registrert som oppdrettere som får lov til å selge hunder, katter og ildere. Salget må gjennomføres ved hjelp av en skriftlig salgskontrakt der dyrene overleveres i god helsetilstand og med alle obligatoriske behandlinger, avhengig av alder og art.

Loven om beskyttelse av dyrs rettigheter og velferd ble publisert i den statlige nyhetsbulletinen BOE 29. mars 2023 og trådte i kraft 29. september i fjor. Loven innebærer blant annet flere endringer i hvordan salg av kjæledyr reguleres i landet. Et nytt forbud har nå trådt i kraft i Spania, noe som gjør det ulovlig å selge hunder, katter og ildere i butikker. Den som bryter dette forbudet risikerer en bot på mellom 50 000 og 200 000 euro, melder avisen El Independiente.

For å sikre sporbarhet av dyrene skal alle salg registreres i kjæledyrregisteret innen tre virkedager etter salget. Når salget skjer fra et senter som er oppgitt som dyrets fødested, må hunder og katter være minst to måneder gamle før de selges.

Formålet med lovendringen er å styrke dyrevelferden og sikre at dyrene får en god start i livet. Den nye loven inneholder strenge regler for oppdrettere, som må følge retningslinjer for dyrevelferd, inkludert helsesjekk og behandling. Ved å forby salg i butikk håper myndighetene å redusere useriøs handel med kjæledyr og sikre at de som kjøper et kjæledyr, får grundig og pålitelig informasjon om dyrets helse og bakgrunn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter