Svenske skolen i Fuengirola holder stengt etter trusler

Publisert

Den svenske skolen på Avenida Acapulco i Fuengirola holder stengt torsdag. Årsaken er at det har blitt fremsatt trusler mot skolen. Politiets anbefaling er å holde skolen stengt.
Dette er andre gang siden desember at det fremsettes trusler mot internasjonale skoler på Costa del Sol.

Onsdag kveld gikk det ut flere meldinger til foreldre og pårørende med barn ved den svenske skolen i Fuengirola. Like før klokken 20.00 onsdag kveld ble det kunngjort at skolens styre hadde besluttet å stenge skolen hele torsdagen.

«Mer informasjon vil foreligge i morgen», står det i meldingen fra styret under overskriften ‘Emergency’.

«Politiet har bedt oss om å holde skolen stengt i morgen, torsdag, av sikkerhetsmessige årsaker», lød meldingen klokken 20.40. Rådgiver og rektor er gjort tilgjengelig torsdag for dem som har behov for å snakke. Enten via e-post eller fysisk via en møteplass.
Ifølge Svenska Magasinet ble beslutningen tatt på bakgrunn av et innlegg på sosiale medier der det ble henvist til en «skoleskyting på torsdag».

På grunn av sikkerhetssituasjonen i landet ser politiet alvorlig på innlegget og truslene, og har anbefalt at skolen holdes stengt på torsdag.

Siden i fjor har sikkerheten ved svenske utenriksstasjoner økt. Dette gjelder både ambassader og honorære konsulater. Også ved svenske skoler i Spania er sikkerheten økt.

Tidligere trusler

Dette er andre gang siden desember at en eller annen form for trussel er rettet mot skoler. I desember i fjor mottok 18 internasjonale skoler i Spania bombetrusler, deriblant The Ark Christian School i Fuengirola og Sunny View i Torremolinos.


Den gang ble foreldre til svenske barn bedt om å hente barna sine på Sunny View i Torremolinos. Liceo Francés i El Campello i Alicante-provinsen og i Palma de Mallorca mottok også trusler, som Svenska Magasinet rapporterte 18. desember.

Trusler via e-post

Denne gangen ble truslene fremsatt via e-post.
Det nasjonale politiet og Guardia Civil har innledet etterforskning etter truslene mot The Ark Christian School i Fuengirola og Sunny View i Torremolinos.
Bombeteknikere fra det nasjonale politiets enhet TEDAX (Desactivación de Explosivos (TEDAX)) og Guardia Civil har undersøkt skolene i Torremolinos og Fuengirola på det aktuelle tidspunktet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter