Flyktningbåter ankom Albir og Torrevieja

Publisert

Alicante-provinsen har i morgentimene mandag 19. registrert ankomsten av tre småbåter med til sammen 35 immigranter om bord. Blant dem er dette barn, en gravid kvinne og en mann i rullestol.

Båtene har ankommet Cabo de las Huertas i Alicante, Benitatxell og Alfaz del Pi. Disse kommer i tillegg til de to andre båtene som ankom Torrevieja og Teulada med ytterligere 21 personer om bord i løpet av søndagen.

Den første av båtene ankom Poble Nou de Benitatxell rundt klokken 22.00 søndag, da man i Alicante havn var i ferd med å avslutte helsehjelpen til immigrantene som ankom byen Teulada samme kveld. Fjorten personerblebehandlet på Benitatxell-båten (to av dem var mindreårige , hhv . 16 og 13 år gamle). Alle var ved god helse. Intervensjonen ble avsluttet rundt klokken 02.00.

Kort tid etter, ved Cape Huertas, ble ytterligere seks personer (inkludert en gravid kvinne og en to år gammel baby) lokalisert og tatt hånd om i løpet av de tidlige morgentimene. Også her ble hjelpen avsluttet rundt kl. 03.00, og det ble konkludert med at alle var ved god helse, ifølge de samme kildene.

Til slutt, i byen l’Alfàs del Pi, i Albir, ble en annen skøyte fanget opp rundt klokken to om natten. Beboerne i den usikre båten ble tatt med til havnen i Alicante for å motta hjelp fra Røde Kors, en hjelp som ble avsluttet klokken 06.00. Det var femten personer (en av dem satt i rullestol på grunn av nedsatt bevegelighet). Alle var ved god helse.

Ankomsten av disse båtene har funnet sted på en intens dag i bevegelsen av båter i Middelhavet, siden i nabosamfunnet Balearene nådde totalt 92 innvandrere kysten på søndag i fem båter, to av dem ligger på Mallorca, to i Formentera og en annen på Ibiza.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter