Spania sikrer seg Euro 2024-seieren – nå går det bare oppover

Publisert

Spania har nok en gang skrevet seg inn i fotballhistorien med en imponerende seier i Euro 2024. Med et lag fylt av talent, taktisk dyktighet og ubøyelig vilje, har La Roja nok en gang vist hvorfor de er blant de beste i verden. Denne triumfen markerer et høydepunkt i spansk fotball og gir landet en ny bølge av stolthet og feiring. Spania er nok et av landene for fotball som skal følges med på, være seg som fan eller tipper – hvorfor ikke begge deler? Sjekk betting med en toppliste med de beste sidene på SikreBettingSider.com, og gjør deg klar for å heie frem spansk fotball med et tilbakeblikk på hvordan de tok førsteplassen.

Spania innledet sesongen godt med å dominere gruppespillet. De ble trukket ut i gruppe B, og startet med en avgjørende 3-0-seier over Kroatia, der de viste sin offensive styrke med mål av Alvaro Morata, Fabian Ruiz og Dani Carvajal. Deretter fulgte en knepen 1-0-seier over Italia, takket være et selvmål av Riccardo Calafiori, og en klinisk 1-0-seier over Albania med et mål av Ferran Torres. Disse resultatene sørget for at Spania toppet gruppen med maksimumpoeng, og la et solid grunnlag for utslagsrundene.

I åttendedelsfinalen møtte Spania en svært tøff utfordring fra Georgia. Men, til tross for et tidlig selvmål fra Robin Le Normand, slo de tilbake med mål fra Rodri, Fabian Ruiz, Nico Williams og Dani Olmo, og sikret seg en 4-1-seier. I kvartfinalen møtte de så på vertsnasjonen Tyskland. Etter en målløs første omgang scoret Dani Olmo tidlig i andre omgang, men Tyskland utlignet og presset kampen ut i ekstraomganger. Spania gikk til slutt seirende ut av kampen takket være et sent mål av Mikel Oyarzabal.

Semifinalen mot Frankrike ble en uvanlig spennende affære. Spania vant 2-1 etter å ha ligget under, med mål av Dani Olmo og et sent mål av Lamine Yamal. Seieren viste Spanias evne til å bevare roen og slå tilbake under press.

Det endelige oppgjøret kom i form av finalen mot England som ble avholdt på Olympiastadion i Berlin. Spania kontrollerte kampen fra start, men det var ikke før i andre omgang at de fikk hull på byllen. Nico Williams scoret tidlig i andre omgang, men England utlignet kort tid etter ved Cole Palmer. Kampen så ut til at den måtte avgjøres i ekstraomganger, helt til Mikel Oyarzabal, som kom inn fra benken, scoret vinnermålet med bare noen minutter igjen på klokka. Denne seieren sikret ikke bare tittelen for spanjolene, men viste også frem dybden og motstandsdyktigheten i den spanske fotballtroppen.

Denne triumfen markerer en viktig bragd for Spania, som nå har avsluttet en 12 år lang ventetid siden forrige EM-seier i 2012. Dette er også starten på en ny æra i spansk fotball, med unge talenter som Yamal og Williams klare til å lede laget inn i fremtiden. Det skal bli spennende å se hva som snart dukker opp i spansk fotball.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!