Politiet i Alfaz del Pi får Taser-pistoler

Publisert

Bystyret i Alfaz del Pi har godkjent kjøpet av fire Taser pistoler for det lokale politiet. De fire har en kostnad på 18.033 euro. Dette er de første elektriske pistoler for det lokale politiet i Alfaz del Pi.

Ansvarlig rådmann , Toni Such forklarer “Pistoler med invaliderende elektriske effekter er et viktig avskrekkende middel, ideelt både på grunn av deres tekniske egenskaper og deres skremmende kapasitet. Det er en mellomløsning til skytevåpenet for å håndtere høyrisikosituasjoner for politibetjenter”.

Bruken av slike pistoler er omstridt. Til tross for at politiet ofte hevder det motsatte kan disse være dødelige. De øker også faren for publikum da pistolenes image som “ikke-dødelige” senker terskelen for bruk. Det er spesielt farlig i hendene til lokal-politiet som har svært liten utdannelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter