Kastet liket av funksjonshemmet sønn i søpla, slipper fengsel

Publisert

Etterforskningen av dødsfallet og forsvinningen til den unge funksjonshemmede Antonio David Barroso er over. Sorenskriveren i Morón de la Frontera (Sevilla) har utstedt en ordre om å åpne en rettssak mot den unge mannens mor, Macarena Díaz, for et mulig uaktsomt drap, som kan straffes med maksimalt fire års fengsel.

Dette vil også være aktoratets begjæring, ifølge Prensa Ibéricas kanal for etterforskning og hendelser. Den vil også ledsages av en begjæring om fullstendig frifinnelse av moren fordi hun lider av en psykisk lidelse, ifølge den psykiatriske rapporten i saksmappen. Hvis påtalemyndighetens argument blir akseptert, vil Macarena ikke bli sendt i fengsel.

Barnets far krever på sin side at ekskona dømmes til 20 års fengsel for uaktsomt drap, ettersom han unnlot å gi medisiner til barnet, som led av alvorlig encefalopati, Lennox-Gastauts syndrom og cerebral parese, med en anerkjent funksjonshemming på 91 prosent. Etterforskningsdommeren tok ikke farens begjæring til følge, og han kan nå bare kreve at rettssaken mot ekskona blir opphevet.

Bipolar lidelse

Det siste bildet av Antonio David Barroso i live ble tatt opp av overvåkningskameraet til et supermarked i landsbyen den 9. september. Macarena Díaz, som lider av bipolar lidelse og er på frifot i påvente av rettssaken, har fortalt at hun sluttet å ta medisinene flere måneder før sønnen døde. Hun sa at hun gjorde det fordi hun la på seg for mye. Hun sa at hun da også bestemte seg for å slutte å gi medisinen til sønnen. Og at han døde i familiens hjem i Morón de la Frontera mellom 6. og 12. september 2021.

Kvinnen begynte deretter en bilreise med sønnens kropp som tok henne gjennom provinsene Sevilla, Cadiz, Badajoz, Cáceres, Toledo, Madrid og Segovia. Til slutt dukket hun opp alene på en bensinstasjon i byen Carabias (Segovia). Macarena ble deretter innlagt på et psykiatrisk senter der hun fikk behandling.

Hun var en svært religiøs kvinne, overbevist om at sønnen skulle komme tilbake til livet, og på sykehuset fikk hun besøk av en prest som hadde velsignet huset hennes flere måneder tidligere. Under politiets oppsyn forsøkte presten å finne ut hvor hun hadde etterlatt sønnens kropp og rullestol. Kvinnen insisterte på at hun hadde lagt det i en søppelbøtte i nærheten av Madrid. Hun pekte til og med ut et sted i bydelen Aluche, noe hun i ettertid har korrigert.

Politiet fulgte Antonio Davids spor gjennom halve Spania. Uten å lykkes. Macarena sier at hun ikke husker nøyaktig hvor hun etterlot liket av sønnen. Heller ikke hvilken dag han døde. Etterforskerne tror at gutten kan ha dødd under reisen, og at moren kan ha kastet liket i elven Tagus, men det er ikke sikkert.

Rettssaken vil måtte avgjøre om Macarena var klar over hva hun gjorde og konsekvensene av det. Om hun var skyldig i sønnens død, eller om lidelsen hennes forhindret henne fra å ta ansvar for det som skjedde. Mens den dagen kommer, er kvinnen fri, har vendt tilbake til landsbyen sin og har sagt at hun ønsker å studere for en dag å bli sykepleier.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter