20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Torreviejas strender klare for skilpaddene

Spesielt La Mata stranden i Torrevieja er populær for skilpadder som skal legge sine egg. Man forsøker å kartlegge eventuelle reder slik at området kan gjerdes inne og egg ikke tråkkes i stykker av turistenes føtter eller strandparasoller som plugges ned i sanden.

Stor-utbygging av strandsonen i Spania har i stor grad ødelagt skilpaddenes muligheter for å legge egg. Lys fra boliger nære stranden forvirrer dyrene som ved instikt vender tilbake til den samme stranden hvor de selv ble klekket ut. Maskiner som renser og planerer stranden nattestid er et annet problem.

I Torrevieja informerer man systematisk de som jobber i strandsonen så de kan identifisere eventuelle spor etter skilpadder som legger sin egg i løpet av natten. Man informerer de som jobber i strandbarene, livvakter og publikum generelt. Om de oppdager spor etter skilpadder oppfordres de til å ringe 112.

Juni måned er begynnelsen på hekkesesongen for den arten som er vanligst i Valencia-regionen. Arten kalles Tortuga Boba på spansk. Den vitenskapelige betegnelsen er Caretta Caretta.

Relaterte saker

- Advertisement -