25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Torreviejas havneområde skal bli utelivs-område

Havneområdet i Torrevieja skal bli et område med uteliv, barer, restauranter og nattklubber. I tillegg til flere parkeringsplasser. Det er et areal på 185.000m2 man vurderer å endre klassifiseringen på så det får nytt bruk.

Havnen i Torrevieja stod ferdig i 1963 og har siden fungert som hovedhavn i Vega Baja for eksport av salt og jordbruksprodukter. 

Modellen man jobber mot i saltbyen minner om deler av havneområdet i Alicante by som i dag er et av flere sentra for byens natteliv. Det er Valencia-regionen som har myndighet over havneområdet og som jobber med denne planen på sikt.

Det mest konkrete forslaget går på å opprettholde dagens parkeringsanlegg hvor feria-området i dag er. Man flytter tivoli-delen inn mot parkerings-området for på den måten å frigjøre et stort areale mot sjøen for barer, restauranter og maritime bedrifter.

Dette skal organiseres så man forlenger avenyer og gater fra sentrum og ned til dette området for på den måten å knytte sjøen mer mot byens sentrum. I Torrevieja har man lenge drøfte muligheter for å få byen mer mer åpen mot sjøen og havnen.

Høyblokker og lystbåthavn

Regionale myndigheter ga tidligere i 2021 en ny konsensjon til drift av ny lystbåthavn i Torrevieja.

Kommunen har allerede godkjent byggingen av to høyblokker i et område ikke langt fra havnen i Torrevieja.

Relaterte saker

- Advertisement -