23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Tar grep etter nye overkjørte fotgjengere i Torrevieja

I Torrevieja ble nok et par turister kjørt ned og drept mandag 23. august. Trafikkdødeligheten for syklister og fotgjengere har vært høy i Torrevieja over 30 år.

Rådhuset er spesielt fokusert på området i Avda. Desiderio Rodriguez, hvor man vil lage lyskriss. Dette er avenyen som går fra sentrum og sydover mot Orihuela Costa. Det var her de to siste ble drept 23. August. Det er her to veibaner hver vei noe som har ført til spesielt mange ulykker som involverer fotgjengere nettopp her hvor gaten er ekstra bred og mange biler holder høy fart.

Hastigheten skal nå settes ned til 30 eller 40 km/t i området. Men venter nå på lokalpolitiets uttalelse om hastigheten. Kommunen vil også male opp veimarkeringen på nytt. Muligens vil man også bruke lys som del av markering av veibane. Man vil studere effekten av lysende veimarkering installert i andre spanske kommuner.

Dagen før paret fra Madrid ble overkjørt var det en annen ulykke i samme området. En person ble påkjørt og drept. Bilen som hadde forårsaket ulykken stakk fra stedet. En franskmann ble senere pågrepet mistenkt for ugjerningen. Også i 2014 var det en dødelig ulykke her i det en fotgjenger ble påkjørt her.

Mer fartskontroll

Politiet i Torrevieja fikk en radar for å måle fart på biler en tid tilbake. Man sier nå at den vil bli brukt oftere på steder som Avda. Desiderio Rodriguez.

La veleta-rundkjøringen

Rundkjøringen ved La Veleta-urbanisasjonen vil også bli forbedret. Rundkjøringen er for liten og vei-markeringen i området forvirrer fører rett inn i rundkjøringen som de «ikke ser». Dette har forårsaket et utall ulykker og man ser for seg bruk av lysende vei-markering her i tillegg til utbedringer av selve rundkjøringen.

Relaterte saker

- Advertisement -