23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Los Balcones-ruinen havner på rødlisten for historisk arv

Praktbygget fra 1700-tallet er i ferd med å falle ned. Det er et av å bygg som fortsatt finnes i området fra denne perioden. Kommunen har siden 2017 forsøket å ekspropiere bygget som er i privat eie. Tomten er regulert for hotell-formål og dagens eiere sier det vil bli altfor dyrt å restaurere det gamle bygget.

Det en gang flotte «Casa y Torre de Los Balcones de Torrevieja» har siden 1986 hatt beskyttet status for sin arkitektoniske verdi. Men villaen er i ferd med å rase sammen. Store deler av fasaden er støttet opp med forskalingsbord så den ikke ramler ned.

Villaen ble oppført på 1700-tallet som praktbygg i tilknytning til gården som lå her ved Torrevieja-lagunen. Balkongene i andre-etasjen har gitt huset dets navn «Casa y Torre de Los Balcones de Torrevieja». Mestparten har i dag falt ned, bare noe av rekkverket og litt fliser er igjen av balkongene.

Casa y Torre de Los Balcones de Torrevieja har nå fått «æren» av å bli det første i kommunen som havner på rødlisten til stiftelsen «Asociación Hispania Nostra». På listen finner man eiendommer som er i fare for å forsvinne, bli ødelagt eller endret såpass at de mister sin opprinnelige verdi.

Relaterte saker

- Advertisement -