23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

16 millioner Euro for å bekjempe oversvømmelser i Vega Baja

Valencia-regionen har bevilget 16-millioner Euro til bekjempelse av oversvømmelse i kommuner syd på Costa Blanca. Midlene kommer som del av de offentlige midler som nå bevilges for å øke den økonomiske aktiviteten i kjølvannet av pandemien.

Orihuela, Torrevieja, Guardamar og Santa Pola er alle blant kommuner som regelmessig opplever flom, ofte av katastrofal art.

Tilskuddene vil kunne brukes til arbeide knyttet til drenering i urbane områder, opprydding i vannveier som kanaler og i områder hvor elver går ut i havet.

Valencia-regionen fordeler midlene mellom kommunene etter kriterier knyttet til antall registrerte innbyggere, lokale økonomiske forhold, flom-risiko i tilknytning til bebodde arealer samt kommunenes egne planer.

Hvert lokale rådhus har frem til 17. september for å presentere sine forslag og planer til Generalitat i region-hovedstaden Valencia.

Disse tiltakene er en del av en rekke offentlige tiltak ment å dempe den den økonomiske effekten av langvarig lavere aktivitet som følge av Covid-19 viruset.

Les også: Flom kan ikke stoppes med mer betong

Relaterte saker

- Advertisement -