27 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Norge blir del av EUs koronasertifikat

Personer som er vaksinert eller har blitt friske fra koronasykdom de siste seks månedene, kan komme inn i Norge med et gyldig koronasertifikat. Man slipper karantene ved innreise, testkrav og innreiseregistrering. Det er helseminister Bent Høie som la frem nyheten på en pressekonferanse onsdag 23. juni.

Det betyr at de som har blitt vaksinert i Spania vil kunne reise fritt inn i Norge uten noen restriksjoner med et EU-sertifikat som bekrefter vaksineringen. Helsenorge har allerede hatt en ordning hvor man kan registere sin spanske vaksine på det norske korona-sertifikatet.

Endringene trer i kraft fra og med 24. juni.

– Takket være et raskt, effektivt og godt europeisk samarbeid har vi allerede på torsdag en koronasertifikatløsning som vil kunne gjøre reising betydelig enklere for personer som er fullvaksinerte eller har gjennomgått koronasykdom, sier Høie.

Overgangen til EUs løsning innebærer at det kommer en EU-tilpasset visning av det eksisterende koronasertifikatet, ifølge Helsenorge.no. Du trenger ikke å få et nytt koronasertifikat, om du allerede har et. Forskjellen blir et litt annet utseende.

Relaterte saker

- Advertisement -